Am o intrebare: se stie in ce fel tinea Domnul Iisus postul? Pentru ca din faptul ca la sfarsitul postului i s-a facut foame, rezulta ca tinea post negru. Stiu ca post negru de 40 de zile nu-i la indemana oricui, insa mi-ar placea sa stiu in ce fel postea Mantuitorul nostru.
Referitor la cele discutate aici, si eu am fost suspectata ca as fi vegetariana avand in vedere ca traiesc intr-o tara carnivora, in care se mananca carne in fiecare zi la pranz si de multe ori si seara, si cand am fost intrebata de colegi despre faptul ca evitam la pranz carnea mancand numai legumele, nu am stiut ce atitudine sa iau. La inceput le-am zis ca ei mananca cam prea multa carne iar eu nu sunt obisnuita cu asa ceva (ceea ce era adevarat) si in plus nu este nici sanatos (ceea ce iar este adevarat si mi-au dat dreptate) dar pana la urma le-am spus ca tineam postul ortodox, le-am explicat in ce consta, si nimeni nu mi-a zis nimic. Nu evit insa produsele care contin lactate, gen bomboane de ciocolata sau prajitura atunci cand sunt oferite de ziua cuiva ci consider ca principiul iubirii cere sa ma bucur impreuna cu aproapele si nicidecum sa am atitudinea rigida a Legii tocmai pentru ca crestinismul este mantuire prin credinta si iubire si nu prin Lege. Iar daca sunt invitata si la vreo petrecere in post iar nu refuz, ci merg si incerc pe cat posibil sa imi petrec seara rugandu-ma in gand pentru cei prezenti.
|