Citat:
Iaurtul de casă se face foarte simplu: se fierbe laptele și se răcește pînă ajunge relativ călduț, nu cald. Atunci se pune în recipiente, să zicem borcane de 800 de grame. Aparte se amestecă niște smîntînă cu lapte pînă se omogenizează, cam o lingură de smîntînă pentru un borcan. Se pune în borcane în cantități egale și se acoperă cu un tifon. Se lasă cam o zi jumate, maxim două, într-o atmosferă călduță. Dacă e iarna, recipientele se invelesc cu o pătură sau cu niște haine.
|
Mai e si varianta ca in loc de samantana, sa pui pilule cu probiotice. Avantajul e ca iti alegi tu bacteriile care vor transforma laptele in iaurt.
Kefir-ul e iar o varianta deloc de neglijat. Am incercat (cu lapte din comert), nu a iesit, o sa mai incerc o data luna viitoare.
__________________
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
|