View Single Post
Vechi 29.06.2011, 23:42:49
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de skicolour Vezi mesajul
O intrebare prosteasca, poate: oare Domnul nostru Iisus, mangaie sufletele si celor ce se afla in iad, usurandu-le durerea si greutatile? Sau ei pentru ca nu au nadejdea in Domnul, oricum nu-i simt mangaierea?
Da, poate. Singura condiție este ca respectivii să accepte mîngîierea, adică să fie capabili să recepteze iubirea Lui fără să se chinuie în vreun fel metafizic sau de orice fel ar fi.

Pentru că, vezi tu, Iadul ne este un loc al torturii și al durerii fizice. Astea-s basme de speriat babele și moșnegii, care, dacă funcționează, sînt bune și ele...

Iadul este Împărăția celor care nu vor să se apropie de Dumnezeu, preferînd distanțarea de El. Iadul este exprimarea libertății tuturor ființelor create care nu subscriu la ideea de iubire, de jertfă pentru ceilalți, de smerenie, de facere de bine. Or, cîți oameni mai sînt pe lumea asta care au un țel în viață să-i iubească pe cei din jur și să nu-și înalțe capul lor mîndru deasupra tuturor dacă s-ar putea? Iată Iadul care începe încă înainte de moarte să facă victime printre noi, prin intermediul îngerilor cu rațiuni corupte care încearcă să-l populeze la maxim...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote