View Single Post
Vechi 28.06.2011, 20:58:25
Carmen FUNIERU's Avatar
Carmen FUNIERU Carmen FUNIERU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Desigur că fructele, legumele și plantele din sezonul respectiv sunt cele mai recomandate, fiind proaspete și mai ieftine.
A știut Dumnezeu ce să ne dea în fiecare anotimp ca să putem fi sănătoși.
Cele mai multe boli vin de la alimentația greșită, dar greșeala cea mai mare cred că este nerespectarea posturilor, pe care Dumnezeu le-a rânduit atât pentru pentru binele sufletului, cât și al trupului. Alt păcat este lăcomia la mâncare, atunci când mănânc prea mult (doar din poftă), deși m-am săturat. Tot așa rea este și lipsa de cumpătare. De exemplu uneori neglijez mâncarea, iar seara fiind prea flămândă mănânc prea mult.
Se poate ușor observa că acele alimente cu multe E-uri, par a fi prea gustoase (gust artificial). De aceea îmi dau senzația că nu mă mai satur, nu mă mai pot ușor opri când încep să le mănânc. Iar gustul fiind atât de pregnant, simt nevoia de a le consuma cât mai des (încep să devin dependentă de ele).
Bine ar fi ca înainte de a gusta ceva să spun în gând o scurtă rugăciune. Iar când mă așez la masă să nu uit și să nu mă rușinez de a face semnul sfintei cruci.
Există o povestire reală despre un călugăr, care fără să știe, a primit să mănânce ceva otrăvit. Dar lui nu i s-a întâmplat nimic rău, pentru că înainte de a înghiți făcuse peste mâncare trei cruci.
Deși nu mă compar cu credința și vrednicia lui, totuși sunt convinsă că rugăciunea și Sfânta cruce sunt de ajutor în orice împrejurare și ne feresc de multe primejdii și înșelăciuni.

Last edited by Carmen FUNIERU; 28.06.2011 at 21:21:17.
Reply With Quote