View Single Post
Vechi 28.06.2011, 18:46:33
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Nu avem bani pentru că banii sunt distribuți preferențial, daca mă înțelegi ce vreau să spun. Cercetarea e pentru visători la noi, la vestici din UE și US e pentru pragmatici. E, oare, o diferență?
Nu sunt bani pentru ca, in primul rand, procentul din PIB alocat cercetarii e o gluma, comparat cu alte state europene. Lucru care o sa ne coste scump in viitor. In plus, cum ai zis tu, banii aia, putini cum sunt, se dau pe "prietenii".

Citat:
OK! Și crezi că dacă vei dori să publici într-o publicație a Academiei Române nu vei fi purecat?
Nu am zis asta. Am zis doar ca nu orice publicatie care se autointituleaza drept stiintifica chiar este. Si am mai spus ca intre publicatiile stiintifice, unele au standarde mai inalte decat altele.

Citat:
Frate-miu, vrei să știi dacă lucrez în învățământ?
Nu:)

Citat:
Ei, dragul meu, aici te cam înșeli: incertitudinile mecanicii cuantice, ca exemplu, fac ca nici măcar 10 cercetători să nu prea fie de acord, darmite 3. Sau vor fi de acord doar cu incertitudinile. Nu degeaba veni și Heinseberg să (ne)lămurească!
Asta e un domeniu care e la inceput. Eu ma refeream strict la situatiile in care se ajunge la un experiment care are rezultate clare.

Citat:
- A doua este prin cercetarea in domenii de granita (material-imaterial, explicabil-inexplicabil) fie ca vb de medicina -masurari de aure in diferite conditii legate de spiritualitate ,vindecari teurgice-bionenergetice, uneori chiar miraculoase atestate de medicina alopata, fie ca vb de psihologie- intuitie ,premonitie, revelatie, deja vu, reveniri din moarte clinica etc.
Pentru a folosi genul asta de dovezi iti trebuie cercetare stiintifica riguroase, iar din cate stiu eu, mai toate studiile care au aratat aure, vindecari si alte chestii de genul asta sunt departe de a fi riguroase.

In plus, si daca existenta fenomenelor de mai sus e dovedita, tot va trebui sa le conectezi cumva la ideea de divin. Pentru ca ar putea fi cat se poate de naturale si explicabile.

Citat:
Sau cum spuneam legea sincronicitatii acauzale prin care se demonstreaza ca nimic nu este intimplator ceea ce inseamna ca universul si evenimentele au fost preordonate de o forta inteligenta supraumana.
La fel exista si principiul antropic, care explica foarte elegant cum se poate fara divinitate.

http://en.wikipedia.org/wiki/Anthropic_principle

Citat:
Precum si multe altele incluisv in biologie si stiintele naturii unde in realitate nu sint explicate toate misterele asa cumlasa unii sa se inteleaga..
Faptul ca nu putem explica ceva in prezent nu inseamna ca e de origine divina. Vezi mai sus exemplul cu fulgerul.

Citat:
-A treia -si care nu poate fi decit una interioara si personala- este prin experimentarea domeniului esoteric ar spiritualitatii fie ca esti calugar crestin, buddhist, hindus , sufi, etc.
aceasta fiind si cea care ofera cele mai mari certitudini individuale mai ales cind esti si ajutat sa gasesti modalitatile esoterice prin care se poate pune in evidenta existenta energilor si inteligentei divine..
Experientele interioare si personale au o mare problema: nu pot fi observate si standardizate, de aia nu se pot folosi in stiinta.

In plus, e foarte posibil ca chestiile pe care le simti sau percepi atunci cand te angajezi in practici esoterice sa fie produsul propriului creier.

Creierul uman e departe de a fi cea mai buna unealta de a observa realitatea. De-aia experientele personale nu se pot constitui in dovezi.

Citat:
Hawking e un biet nefericit care și-a imaginat că propriile defecte fizice sunt un semn al absenței lui Dumnezeu!
De unde stii asta? Mi se pare o afirmatie cam tare, ai stat de vorba cu el si ti-a zis el? Sau a zis asta in vreun interviu?

Citat:
Ar suna mai bine "povestirea cu Iisus", nu de alta, dar sunt destui oameni care cred în verdicitatea ei, dar, mă rog...
Valoarea de adevar a unei propozitii nu se stabileste prin vot popular.

Citat:
Ce dovezi extra-românești și extra-religioase ai despre existența lui Varlaam Moțoc?
Nu am nevoie de surse extra-romanesti (desi sunt convins ca rusii au ceva, avand in vedere ca a petrecut ceva vreme pe acolo), atata timp cat am informatii care imi spun ca a fost mitropolit si ca a infiintat prima tiparnita din Moldova.

In plus, ai auzit tu sa faca minuni, care sunt povestite dupa sute de ani, dar de care contemporanii lui nu stiu nimic, ca in cazul lui Iisus?

A, si spre deosebire de Iisus, el a lasat ceva scris. De mana lui.

Citat:
Marketing-ul ține de piață - market, promovarea unui personaj sau lucru se chema cândva pasiune, încredere, dragoste, orice altceva din ce nu mai înseamna astăzi mixul de marketing!
Biserica are o piata, si se ocupa de marketing, asta face de cand exista, si pe baza asta si supravietuieste.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.