Citat:
Însă, îmi place ideea pe care am bolduit-o în textul tău. Dumnezeu are mai puține locuri unde să se ascundă, dar nu pentru că teologii L-au mutat, ci fiindcă El s-a făcut prea vădit, pe față, a intrat în creație prin Fiul Său.
|
Imi vine greu sa cred povestea cu Iisus, pentru ca nu exista surse istorice extrabiblice care sa ii confirme atat existenta (asta ar fi mai putin important) sau caracterul divin (asta ar fi esential).
Nu pot lua de buna o carte scrisa pentru promovarea unei religii, promovare care depinde de lucrurile scrise in acea carte. La fel cum nu cred orice campanie de marketing care imi vine in casuta de mail.
Citat:
Cât despre mine, eu nu L-am mutat, mă întreb, doar, sau te întreb direct: De ce nu crezi într-un Creator, dar crezi într-o creație autocreatoare?
|
Pentru ca nu cred ca a explica un concept necunoscut (originea Universului), prin existenta si actiunile unui necunoscut si mai mare (Creatorul sau) este un demers onest din punct de vedere intelectual.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
|