Citat:
În prealabil postat de mirc
Vreau si eu sa ma spovedesc si nu stiu cum sa fac. Am auzit ca trabuie mai inatai sa postesti, dupa care sa te duci vinerea... ma ajuta cineva?
|
Draga Mirc, ca sa te spovedesti nu e necesar sa tii post. POstul este insa necesar, in cazul in care, dupa ce te-ai spovedit, vei primi Sfanta Impartasanie. Sunt doua taine diferite. Mie mi s-a intamplat ca am tinut tot postul (chiar al Adormirii Maicii Domului acum 2 ani) si dupa spovedanie, n-am primit dreptul de-a lua Sfanta Impartasanie, ci dupa tot ce am povestit parintelui, am primit un canon de toata frumusetea ( nu-mi pare rau, il merit si incerc sa-l tin asa cum se cuvine, desi nu reusesc totdeauna). Deci, concluzia ar fi ca nu toti cei ce se spovedesc pirmesc si drepul de a se impartasii. Poti sa te spovedesti azi, de exemplu si sa pe impartasesti ( daca primesti aviz favorabil) dumunica, in timpul Sfintei Liturghii. Daca constientizezi ca nu ai pacate mari, e bine sa tii post inainte de spovedanie si daca parintele considera ca meriti Sfanta Impartasanie, o vei primi. Inainte insa de a merge la spovedanie, este bine sa-ti notezi pe o foaie de hartie, tot ce-ti aduci aminte ca ai facut rau, ca ai gresit cu ceva , ma rog tot ce crezi tu ca ai vrea sa spui, fiindca de emotii cand esti sub patrafir, poti sa uiti ceva si-i pacat sa nu spui tot ce ai pe suflet, mai ales daca nu te-ai spovedit de mult. Exista in biserici, o carte, INDRUMATOR DE SPOVEDANIE, in care se regasesc toate greselilile pe care orice om le poate face cu voie sau fara de voie. Asa ai putea sa-ti schitezi ceea ce de fapt ai pe suflet si vrei sa-i spui buunului Dumnezeu prin intermediul preotului. Sa-ti ajute Maica Domnului sa reusesti sa te spovedesti acum inainte de-a intra in post, sa te rogi sa reuseti sa tii postul Adormirii Maicii Domnului, cand se termina postul te mai poti spovedii odata si probabil te vei putea si impartasii. SA-TI AJUTE DUMNEZEU IN TOT CE GANDESTI SI DORESTI SA FACI ! cu drag,icamilin