Nu intotdeauna ceea ce pare bilocatie este cu adevarat bilocatie.
(in paranteza eu cred ca bucuria noastra nu ar trebui sa fie convertirea altora la propria biserica ci desavirsirea lor indiferent de religie, a avea cu orice pret ultimul civint risca sa ocoleasca sinceritatea)
Insa in cazul lui Arsenie Boca chiar aparenta lui moarte din 89 a fost o lucrare divina cu un anume scop. La fel pot fi si alte aparente bilocatii in care persoana iti apare vorbind chiar daca ea este in alta parte -chiar daca ea nu este sfinta, ceea ce inseamna ca ai o revelatie prin care trebuie sa ti se transmita ceva.. asta nu inseamna ca un sfint desavirsit prin har nu ar putea sa realizeze bilocatia. Eu si citiva prieteni am vb cu dinsul in 98 la manastirea de la Simbata de sus si ne povestea care a fost adevarul inlegatura cu moartea lui aparenta din 89 si ca pe vremea aceea nu primise inca cele doua trepte de sfintenie. Mai spunea si de faptul ca unii dintre gardieni la inceput erau suparati pentru faptul ca zavorul celulei era desfacut dar ca apoi au inteles (mai putin un ofiter) ca Dumnezeu face lucrarea asta.
In familea mea am avut un strabunic care a fost preot si auzind din traditia preoteasca povestea ca sfintul Daniil Sihastrul in ultima parte a vietii avea puterea sa dispara si sa apara in alt loc -acolo unde era mai mare nevoie de el.
Ceea ce vreau sa spun este ca de foarte multe ori mintea umana nu poate deosebi duhurile dupa toate lucrarile lor -care in aparenta pot fi identice- tocmai de aceea exista darul deosebirii duhurilor si al adevarului (de fals).
Iar acest dar prin lucrarea lui poate fi comparat cu un detector pt lucrurile nevazute fara de care mintea omului nu poate vedea si deosebi cu adevarat daca sa zicem o levitatie este sfinta sau e cu ajutorul unor spirite de morti.
Ca tot veni vb de levitatie -am vazut cu ochii mei cum sf. Arsenie nu lasa urme pe surafata uda a betonului cum a lasat cineva care a calcat inainte.
|