Citat:
În prealabil postat de catalin2
2.Ca sa luam un exemplu, daca ne ducem intr-o tara musulmana si spunem ca religia lor nu prea e buna...
3. imi scrieti, de acea convertire, e exact povestea penticostalilor, adventisitlor, etc. Un predicator neoprotestant ajunge in satul lor si rapeste ca lupul la stana credinciosi ai Bisericii, ducandu-i in cultul lui. Iar parintii fiind convertiti copii si urmasii mostenesc credinta gresita a parintilor. Nu e nicio noutate aici, si catolicii practica prozelitismul la fel ca si cultele neoprotestante. Va rog daca vreti sa faceti ce v-am spus eu cu ceea ce am scris, adica sa le aratati cuiva care cunoaste mai bine teologia.
P.S. Am mai spus de cateva ori ca nu doresc deloc sa va conving pe dvs. sau pe alti catolici. care dorea sa afle adevarul dadea semne de la inceput, ceea ce nu a fost cazul cu dvs. de exemplu.
Acesta e un forum ortodox, eu am intrat ca sa scriu si sa vorbesc cu ortodocsi. Aceasta e sectiunea dedicata BC, adica in care ortodocsii isi spun parerea despre BC. Cum eu stiu cateva lucruri despre catolcism am tinut si tin sa spun acele lucruri pentru ca ortodocsii sa le cunoasca, sa nu mai asculte de orice propovaduitor catolic. Nu e vina mea ca pe forum sunt si catolici. parerea ema e ca e bine sa fie, chiar si din alte culte neoprotestante, atat timp cat nu devin agresivi si sa treaca de limita de decenta in discutii.
Citind fugitiv cate ceva pe alte forumuri ortodoxe am observat ca pe unele nu sunt admisi catolcii, iar pe altele nu se sta prea mult al discutie cu ei, pentru ca sunt discutii inutile.
|
2. Ca sa luam exemplul de fata aici sintem intr-o tara ortodoxa in care singura preocupare a unor ortodocsi e sa arate "ce rai sint ailalti" Iar "raii" se apara si ei cum pot.
3. Acolo nu era vorba de nici o convertire. Era vorba despre faptul ca papa, stiind ca o mina de catolici din fundul Moldovei nu au preot, l-a cautat si l-a trimis la noi. Satul meu si noi, ca si crestini catolici, sintem atestati de pe la 1600, si sintem amintiti ca populatie de catolici de pe vremea lui Stefan cel Mare. Deci datorita unor papi noi, credinciosii catolici din Moldova am avut in permanenta preoti. Pentru ca cei care au pastorit turma au avut grija de turma.