Subiect: Un sfat...
View Single Post
Vechi 26.06.2011, 17:06:51
uncopil uncopil is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.03.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vintage Vezi mesajul
Despre asta voiam sa spun cand am citat sfatul lui M. Dragomir.:

http://biserici-manastiri.blogspot.c...easurilor.html

Daca ai totusi banuieli ca nu sunt rugaciuni ortodoxe, fa doar un acatist.

Daca esti femeie (adolescenta sau matura) sfatul mei este sa eviti o relatie prea personala, familiara cu duhovnicul tau, daca nu esti ruda cu el...
Il poti sminti / ispititi cu gesturi de genul cadouri prea personale,laude, priviri fixe in ochi, glume, poante.
Ii poti arata aprecierea ta print-o atitudine decenta, serioasa si de ascultare. Roaga-te pt el la Dumnezeu si lasa-I Lui privilegiul de a-i face cadouri duhovnicului tau.

Spui ca nu-ti pasa de preoteasa daca o faci geloasa? Asta-i chiar flagrant! Trebuie sa spui asta la spovedit, ca e mare pacat.

Sau, sti ceva? Mai bine ti-ai schimba duhovnicul... pt ca mi se pare ca "e ceva putred in Danemarca"
Eu am cautat pe internet cum ati scris liturghia orelor/orologhionul si acesta este catolic. Slujba ceasurilor care se face la noi este alta. Nu spun ca aceasta la care ati facut trimitere nu e ortodoxa, nu stiu.
Da sunt adolescenta, daca chiar conteaza asa mult. Comentariul cu ispitirea(vreau sa cred ca nu a fost rau-intentionat) e cam deplasat deoarece nu ma cunoasteti si trageti concluzii pripite. Relatia noastra e pur fiu-parinte duhovnicesc. Eu am vrut sa-i fac un cadou mai special care sa-i ramana deoarece tin foarte mult la dansul si suntem mai apropiati si datorita bisericii(eu cant la strana->s-a format un grup mic, care suntem mai apropiati-ca prieteni).
Ati inteles gresit afirmatia cu preoteasa. Nu am zis ca nu-mi pasa daca o fac geloasa, poate formularea nu a fost prea buna. Eu ma refeream la faptul ca nu o fac din dorinta de a face pe dansa geloasa, iar daca ar avea ceva nemultumiri nu ar fi intemeiate si in scurt timp ar realiza asta. Cu dansa nu am nicio problema, ne intelegem bine.
In ultimul rand de schmbarea duhovnicului nici nu se pune problema si stiu ff bine ce vorbesc. Mi-as permite sa va sfatuiesc sa aveti grija cu astfel de "recomandari" pe viitor, mai ales daca nu cunoasteti situatia.

Imi pare rau si imi cer iertare tuturor pe care i-am suparat prin acest thread, a fost primul si probabil va fi si ultimul pt a nu mai fi si alte neplaceri.

Sa va ocroteasca bunul Dumnezeu pe toti!
Reply With Quote