Nu am spus ca peste tot e lapte si miere insa cum si la noi intre 10000 de pacatosi daca gasesti un sfint oarecum sporit asa e si la ei, nu intotdeauna o mostra poate fi reprezentativa pentru valorile reale. Apoi trebuie acuta diferentierea intre hinduism , budhism , taosim, jainism etc etc atit intre ele cit si intre ramurile lor ortodoxe si cele desprinse din trunchiul de baza.
caci daca vine un indian si ajunge la unele ramuri penticiostale si vede doi posedati se duce inapoi in india si scrie ca tot crestinismul este o posesiune si Iius nu ar face doi bani ..pe cind adevarul este altul.
Sau vede cum se bat la propriu arhiereii in biserica sfintului mormint in clip postat si pe net si iar sii face o idee. pe cind adevarata spiritulitate este aceea care nu sare in evidenta.
Am stat persinal de vb cu un autor care isi dadea cu presupusu despre credintele orientale si mi-a mrturisist ca multe lucruri au fost inventate de el crezind ca face un bine crestinismului insa minciuna nu conduce la adevar.
Daca nu ai timp sa studiezi cu ochi tai cauta cartea "India neagra" in care autorul povesteste mult mai multe intimplari ciudate intilnite in cautarile lui pe diferite meleaguri si care in final mergind mai departe a descoprit adevarata comoara a spiritualitatii din aceasta parte de lume si nu doar cu ochii ci si cu inima caci sfintenia are puteri divine si atinge inimile daca ele nu sint complet impietrite.
|