Subiect: Spovedania
View Single Post
Vechi 26.06.2011, 00:31:32
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anisoara Vezi mesajul
In ultimii ani m-am apropiat mai mult de biserica dar acum desi e post (pe care il tin) si crestinii merg la spovedanie eu nu simt ca trebuie sa fac acest lucru.Mi se pare ca nu mai am pacate , ce sa spun ...?!
Sa merg cand voi simti aceasta nevoie interioara sau sa ma fortez si sa ajung la biserica la spovedanie ca toti bunii crestini?
Din pacate aici sunt multe lucruri care se contrazic.
- Nu stiu cat de mult te-ai apropiat de biserica in ultimul timp? Din cate inteleg eu, poate ar trebui sa te apropii mai mult cu sufletul, nu doar fizic.
- De ce nu simti nevoia sa mergi la spovedanie? Ti s-ar parea corect - sincer vorbind - sa te impartasesti fara spovedanie? Eu sunt foarte convins ca nu te consideri vrednica de asa ceva. Si atunci de unde-ti vine acest gand?
- Zici ca ti se pare ca nu mai ai ce sa spui... Nu te gandi dinainte ce-o sa spui. Tu roaga-te cu tot sufletul, si Dumnezeu te va lumina sa-ti recunosti orice umbra de pacat, inclusiv pe cele care sigur nu le-ai spovedit inca, din naivitate. Nu trebuie sa mergem la spovedit cu imaginea omului virtuos, ci a celui care si in somn greseste.
- Daca tot "te-ai apropiat" de biserica, ce inseamna "sa te fortezi"?
- Daca tot crezi ca nu mai ai pacate, cum se face ca te auto-excluzi din "bunii crestini"?

Vezi, tu, Anisoara, cate contradictii ai strecurat intr-un text atat de scurt? Eu zic ca mai ai inca timp la dispozitie, daca nu cumva ai si facut-o deja. Dar ai grija, draga mea, ca tare e perfid vrajmasul in calculele lui. De ce sa nu te numeri printre cele cinci fecioare intelepte, care se ingrijesc si vegheaza pentru "candelele" lor?

Dumnezeu sa te binecuvinteze cu harul si intelepciunea Lui!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote