View Single Post
Vechi 24.06.2011, 23:26:04
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Care este religia sorei pt. care se face cererea de ajutor si care este legatura ei cu viata in duh si adevar .
Chiar daca multi frati ma vad in fel si chip , asta este doar treaba lor, dar trebuie amintit ca un crestin traitor in Hristos trebuie sa implineasca poruncile credintei sale in care traieste si crede , adica , trebuie sa luam seama mai intii pt. cine ne rugam .
De curind in apostolul zilei (acum o saptamina) sfintul ap. Pavel , ca si Mintuitorul dealtfel , ne indeamna cu tarie poruncindu-ne : ,,... osebiti-va de cei ce fac faradelegea !" . Iar faradelegea o fac in primul rind toti cei ce ce nu sunt parte din madularul bisericii ortodoxe .
De asemenea sa ne aducem aminte ca Hristos ne-a invatat multe , nu numai dragostea aproapelui ci si multe alte rigori . Ne spune Sf. Ioan teologul in a sa evanghelie ca daca s-ar fi scris toate cite a propovaduit/invatat si facut Hristos atunci cartile acelea nu ar fi incaput in aceasta lume .
Adica inafara de dragoste mai avem si multe altele de implinit .
Insusi Hristos se ruga cu lacrimi de singe in gradina Ghetimani catre Tatal Ceresc(ev . Ioan)textual : ,,... eu nu pt. lume ma rog (pt. ca lumea l-a hulit si respins si prigonit mergind pina la scena din forul roman in care lumea striga : rastigneste-L !) ci doar pt. cei ce Mi-ai incredintat mie , ca asa cum una suntem noi si ei una sa fie cu Mine" !. Deci sa luam aminte !!!

Si ca sa o scurtam : este sau nu ortodoxa ? Cit de mult este in legatura cu biserica (spovedit , impartasit periodic, participarea la slujbe, etc) daca este ortodoxa?
Toate acestea pt. ca ajutorul celor ce doresc sa il acorde sa nu fie spre osinda lor (sa nu uitam mustrarea data in vis de Hristos papei Grigore care s-a rugat pt. paginul imparat Nerva Traian si pt mintuirea lui ) ci spre folosul si isbavirea sorei din necaz !
Cuvîntul "lume" are două sensuri în Biblie. Înseamnă pe de o parte "oameni", pe de altă parte se referă la "răul din lume". Să nu înțelegem strîmb unele versete.

Frate Zaharia, îți amintesc de fapta bunului samarinean, pe care ne-a făcut-o cunoscută Hristos ca să înțelegem cine este aproapele nostru. Oricine este aproapele nostru pe care trebuie să-l ajutăm dacă a căzut între tîlhari, pe cale. Indiferent ce religie are, ce culoare, naționalitate, vîrstă, șamd.

Nu avem voie să ne rugăm împreună cu cei de alte religii - da, e adevărat. Dar trebuie să ne rugăm pentru toată lumea, pentru buni și pentru răi, pentru ortodocși și pentru eterodocși. Hristos S-a jertfit pentru toți oamenii, nu numai pentru cei din religia creștin-ortodoxă.

Ascultați Noul Testament ortodox online.