Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 24.06.2011, 01:15:22
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Daca vreti sa fiti mai explicit, articolul e mare si am citit pe sarite. Daca se refera la faptul ca unii ierarhi pot gresi, desigur, am spus ca am avut si patriarhi eretici. In schimb la catolici e situatia diferita, din cauza dogmei infailibilitatii.
Nu, e vorba de crimele din Patriarhia Rusa, in care au fost persecutati, de ortodocsi, chiar ortodocsii. A fost ars si un protestant. Deocamdata nu gasesc cartea cu schisma rusa, e pe scribd. Si nu, nu dau vina pe BO, ci condamn o practica odioasa, prezenta in toate confesiunile importante, la un moment istoric sau altul, de a ucide "dusmanii" si/sau "deviationistii". Cu puterea imbinata a Statului si a Bisericii. Deci, retineti, NU e un atac la adresa BO. Toti am facut "de-astea": ortodocsi, protestanti, catolici, monofiziti. CE ESTE REVOLTATOR E CA S-AU FACUT PENTRU A PROTEJA, CICA, MASELE DE "EREZIE". Deci, practic, ceva bun, adica delimitarea de invataturi gresite, s-a transformat in ceva malefic: persecutarea adeptilor si simpatizantilor acelor "erezii", pe langa lupta de idei necesara si fireasca. Logic, Neprietenul e infinit de viclean, pe cat Dumnezeu e infinit de bun....iar oamenii, ca specie, predispusi la o prostie infinita.