Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Din a) si b) se desprinde urmatoarea concluzie: daca catolicii au mai multe minuni, aparitiile de la Lourdes sint adevarate. Eu nu am sa ma bat in minuni cu dumneavoastra, insa, sincer, nu am auzit in ortodoxie de nici un caz in care un orb sa-si fi recapatat vederea, un paralitic sau poliomelitic sa se fi vindecat deodata, brusc, pentru ca un preot s-a rugat pentru el sau pentru ca s-a spalat cu apa sfintita si s-a rugat asa cum se intimpla la Lourdes si nu numai. Dar sa spunem ca eu nu cunosc suficient ortodoxia.
Oricum, argumentatia dumneavoastra scirtiie din mai multe motive:
1. A spune ca miracolele de la Lourdes sint inselare fara a cerceta efectiv ce se intimpla acolo e lipsit de etica
2. A spune ca miracolele de la Lourdes sint de la cel rau pentru ca afirma o dogma pe care Biserica Ortodoxa nu o recunoaste este lipsit de logica. O data ca Biserica Ortodoxa nu detine tot Adevarul, pentru ca, asa cum spunea sfintul Pavel, cunoastem in parte deci oricind Dumnezeu ne mai poate releva ceva, dupa bunul plac al vointei Sale. Si in al doilea rind pentru ca in Biserica ortodoxa exista un sfint care a sustinut filoque, o erezie dupa cum spuneti dumneavoastra, si care,iata, a devenit sfint. Deci erezia te poate face sfint ortodox cu acte in regula asa ca si miracolele de la Lourdes, chiar daca au la baza o erezie, nu sint neaparat de la cel rau.
Si iata ca logica sugerata de dumneavoastra ma conduce la concluzia ca la Lourdes chiar a aparul sfinta Fecioara, iar acel papa care pastorea atunci Biserica Catolica a facut bine ca si-a aplecat urechea spre spusele unor copii.
|
Desi pare ceva ce nu se putea intampla, dvs. tot nu ati inteles ce am spus. Nu mai ramane decat sa rugati pe cineva (oricine) sa citeasca ce am scris eu in mesajul anterior si apoi sa va explice. Eu am spus de aparitie, ca un inger sau ceva de la Dumnezeu niciodata nu minte, nu ca un om (care apoi a devenit sfant) nu poate gresi. Ca sa nu mai discutam fara rost intrebati un preot catolic, ca pe mine tot nu ma credeti. Iar Biserica detine tot Adevarul revelat. Iar Biserica Ortodoxa a condamnat acele erori, deci nu se poate spune ca nu se stie de ele.
In final spuneti ca iar v-au convins de maretia dogmei catolice si a BC. Intotdeauna vad ca spuneti asa cand gasiti ceva, apoi va arat ca acel ceva nu e deloc in favoarea BC, din nou gasiti ceva, si tot asa. Sa intampat de vreo patru ori, o data la Sf. Grigorie, apoi la pasajul din Biblie, etc.
Asadar, daca nu ati inteles din mesajul precedent, doar de doua ori ne spune sa vorbim/indreptam pe cel in ratacire, apoi sa il lasam. Ei si ceilalti ortodocsi am fost mai mult de cat ingaduitori si intelegatori cu dvs. si cu alti catolici, desi acestia s-au dovedit a nu fi asa, la randul lor. Din atatea mesaje cred ca e evident ca nu aveti de gand sa cautati adevarul, iar ca dvs. l-ati gasit in Bc nu ne intereseaza.
Ramane sa mai discutam doar cand veti avea intrebari despre ortodoxie sau cand veti dori sa aflati adevarul, fara sa repetati "asa spune BC" si cine nu crede e lipsit de etica, ridicol, spune tampenii, etc.
Presupun ca nu doriti doar sa va certati cu ortodocsii. In continuare, fiind un forum ortodox, o sa spunem deschis ce crede ortodoxia despre catolicism, la fel cum spunem despre adventism, penticostalism, etc.
Desigur, un eterodox cu dorinta de a discuta si nu de a se certa si ataca e oricand binevenit.