Subiect: filioque
View Single Post
Vechi 23.06.2011, 21:33:42
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Guru inc. Vezi mesajul
"Cum o sa vezi la aceatsa conferinta multi parinti au spus ca Sfantul Duh purcede din tatal, la fel ca in Biblie. Am dat de mai multe ori explicatia la "prin Fiul", se refera la iconomie, la trimiterea Duhului in lume, in urma lucrarii Fiului. Doar jertfa Fiului si lucrarea Sa a facut posibila trimiterea Duhului in lume.
Sfantul Duh este Dumnezeu (O persoana, nu este energie sau altceva), iar purcderea se refera atat la catolcii cat si la ortodocsi la nasterea Duhului, la fiintarea sa.
Filioque este o erezie, am arata pe pagina precedenta de ce si din punct de vedere al logicii teologice e o eroare."

argumentul asta e un fallacy..

Citeste-i in context pe Sf Parinti si ai sa vezi ca se refera la principiul existential al Ipostaselor divine... incepe cu Sfantul Vasile cel Mare in "despre Duhul Sfant" ... Ce ma amuza pe mine e ca ortodocsii au ajuns pana intr-acolo incat sa zica ca scrierile astea au fost masluite =)) , dar si in variantele lor originale apare tot la fel..
M-am lamurit cu cine vorbesc de la topicul cu papalitatea. In plus vad destul de des ca cei care nu inteleg despre ce vorbesc cred ca stiu multe si se apuca sa dea sfaturi si sa invete.
Reply With Quote