Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 23.06.2011, 16:23:18
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Subscriu, PARTIAL, la ce spune colegul Mihai36. Cred ca e timpul sa fie mai multa pace intre noi. Suntem (se presupune) oameni, nu droizi virusati de propriile credinte, ca de niste programe straine. Credinta trebuie sa te inalte, nu sa te adanceasca in vituperarea celorlalti. Ce am spus despre extraordinarele calitati si profunzimi ale ortodoxiei nu e bagat in seama, in schimb ce spun (nu doar eu, ci orice user catolic) despre calitatile si profunzimile BC si ale Sfantului Scaun, indeosebi, este atacat cu o inversunare efectiv demna de o cauza adevarata.
Fratilor, daca institutia papala, ministeriul petrin fucntioneaza de aproape doua milenii, cu toate hiatusurile datorate pecabilitatii speciei noastre, masinatiilor societatilor secrete urzite de Cel Rau, si altor obstacole, la ce bun sa o judecati? Noi nu atacam Sinodul BOR, sau BORu, sau sinodul oricarei alte autocefalii ortodoxe, sau al vreunei biserici traditionaliste autonome. Vorbim de principii administrative si "cutume" politice, care au facut rau, si continua sa faca. Care crestin apostolic ar contesta institutia arhiereului? De la calvini la ortodocsii orientali, si de la catolici la ortodocsii bizantini, nimeni nu o face. Si mai e vorba de a nu mai considera batute-n cuie decizii depasite luate de oameni morti.
Iar pe noi si pe Urmasul lui Petru ne va judeca, ca si pe voi, de altfel, Insusi Dumnezeu. Nici noi pe voi, nici invers. "Daca aceasta lucrare este de la oameni, se va nimici, iar daca este de la Dumnezeu, nu o veti putea nimici. Sa nu va treziti ca luptati impotriva lui Dumnezeu" - citat aproximativ. BC si ministeriul petrin dateaza de aproximativ doua milenii. Si, lucru ciudat, nu au fost spulberate. Oare de ce?...

Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 23.06.2011 at 16:30:06.