Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 23.06.2011, 15:25:48
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

IIsus i-a spus lui Petru: Pastoreste oile Mele! dupa care a dat pilda celui care nu se asculta pe el ci asculta voia divina.
Deci nu a spus de nici un primat, de nici o infailibilitate ci doar a fost numit de El personal ca sa pastoreasca oile si in lipsa altor explicatii se subintelege dupa modelul vechilor patriarhi.
Doar ca urmatorii patriarhi nu au mai fost toti numiti de El ci asa ca in parlament.
Acum sa vedem daca si cum au fost pastorite oile ..pai prin Inchizitia criminala care a ars chiar si dintre propriii calugari, prin interdictia de a detine biblie, prin imprastierea oilor in tot felul de ramuri -dintre care unele normal au reactionat la tratamentul "intelept" al dictaturii religioase calauzite de duhul..unul dntre ele..,prin ardere de orase care nu se supuneau poruncilor, prin judecata partinitoare fata de alte neamuri cu arogarea unicei salvari ,etc, etc.
Pai deci asta nu e pastorire , mai degraba seamana cu o foame de lup imbracat in blana care pretinzind ca are infailibilitate ex-cathedra sau sinodala , pastorire prin fapte care demonstreaza ca nu se cunoste scriptura darmite sa o mai si interpreteze.
Uite o sa ma duc la papa sa imi interpreteze cu lux de amanunte Apocalipasa si o sa ii pun toate intrebarile incuietoare posibile la care nimeni dintre sinoadele actuale nu stiu a raspunde, inclusiv despre scrisoarea Luciei de la Fatima care ar fi trebuit data publicitatii inca din 1960 ..ce o fi avut saraca scrisoare de a trebuit atita timp secretizata ?
Ce subiect de presa contine? Pai presa poate sa opreasca adevarul? Pe cine deranjeaza de fapt adevarul?
In loc sa ajute oamenii sa aibe toti cunostita scripturii ei confisca adevarul si odata cu el si biserica , pai asta nu e biseirica aia pe care portile iadului nu o vor birui chiar daca ea se crede vesnica, ci abia urmatoarea, aia cu Imparatia sfintilor pe care treb sa o steptam dupa cum spunea odata Crezul.
Asta nu mai e pastorire fratilor cind oile se bat copilareste intre ele ...asta e betie de orgolii si orbire duhovniceasca.

Oare Dumnezeu e limitat de niste sfinte taine cind El a atotputernic si actioneaza in tot universul, cind Duhul merge unde voieste peste capetele sinoadelor si a dogmelor partinitoare? Dumnezeu asteapta se se umple paharul in timp ce lucreaza nevazut partea lui in vietile noastre a tuturor copiilor Sai.
In VT scrie clar ca pastorul se va intoarce si va aduna toate oile imprastiate si va pune pastori noi.
problema e ca pina acum au fost atit de bine dresate si invrajbite ca nu stiu daca se vor mai lasa adunate asa usor.

Asa ca eu zic lasati fratilor copilariile ca doar nu sintem usa de biserica, sa iertam gresitii ca si noi avem destule pacate.

daca profetia Sf Malachia arata ca in vremea urmatorului papa va fi Judecata si ca papalitatea se va opri cu el atunci e clar ca Judecata ia la bani marunti totul si nu scapa nimic.