View Single Post
Vechi 21.06.2011, 21:25:26
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Nu suntem pe nicaieri in frunte, imi pare rau sa iti spun. Chiar si comparandu-ne cu vecinii nostri, istoric nu stam prea bine.
Cat despre latinitate, pana la 1800 si ceva habar nu avea romanul de rand despre asta.

Unirea aia nu a fost rezultatul dorintei populare, natiunea romana nu exista la acea vreme. Mai citeste si alte carti, in afara manualelor de istorie de dinainte de '89.

Batuti si oropsiti de istorie au fost toti vecinii nostri. Bulgarii aveau stat fondat in secolul 6, ungurii in secolul 9. Si sarbii ne-au luat-o inainte. Abia in secolul 13 am reusit sa facem ceva formatiuni statale, si nici despre acel moment nu stim mare lucru, ne bazam pe un amestec de informatii istorice si legende.

Ca de obicei, arunci cate o afirmatie, fara sa te obosesti sa o argumentezi.
Gandirea dumitale istorica are mai degraba un aer de diletantism decat unul de profunzime !
Am identificat cateva erori :

1). nu stiu cat de justificat este sa eliminam total din calcul orice umbra de gand patriotic la 1600,asa in stadiu neclar si incipient cum era atuncea !
asasinarea rapida de catre rudolf al doilea, a lui Miahi, pledeaza pentru o anumita teama in fata a ceea ce se putea crea prin unirea pe o arie geografica mare a unor vorbitori de aceeasi limba !
2). bulgarii si sarbii, or sta poate in aceeasi oala cu noi, desi ne desparte fondul genetic-cultural latin,insa cu ungurii ce-ati avut ?

Tare le plang eu de mila acestor semi-Imperiali, care din 1867 au fost partasii stapanirii unui imperiu european !

Deci va rog, sa nu mai faceti aceste confuzii,grosolane !

Despre perioada interbelica cand eram pe primele 5 locuri in europa si in lume la productia de titei si cereale, ce aveti de spus ???