Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 21.06.2011, 15:21:26
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Citatul este foarte frumos asa ca spune-mi si mie Miha, cand se intampla sa il slavesti si tu pe Domul cu o singura gura ca si cei din Biserica Invierii de Sarbatoarea luminii? Sa il slavesti laolalta cu coptii, armenienii, catolicii etc? Tu gandesti dimpotriva, ca cei care au dezbinat numindu-i eretici. Si poate ca asta o fi pana la urma scopul luminii, sa-i tina pe crestini uniti pentru ca este singurul loc de pe pamant unde crestinii se roaga impreuna si il slavesc laolalta pe Domnul, cu o simgura gura, fara sa-si fi dorit neaparat asta. Era intr-adevar impresionant sa-i vad pe crestinii de diverse culte stand la coada pentru a il venera cu totii pe Domnul in acelasi loc: la mormantul Sau. Cred ca a fost momentul in care am simtit cel mai puternic ca Ortodoxia nu-i singura cale, la Mormantul Domnului au cazut si cele din urma prejudecati inoculate la ortodocsi cum ca mantuirea ar fi posibila doar in Biserica Ortodoxa, si cine stie cum ii va judeca Domnul pe cei care au faramitat lumea crestina in bucatele si continua sa o tina divizata prin prejudecatile transmise. Numai El stie. In orice caz, Miha draga, cuvintele apostolului sunt foarte frumoase, dar toti laolalta il slavesc pe Dumnezeu doar la mormantul acestuia si mai ales de Sarbatoarea luminii. Cu cat repet aceasta idee incep sa imi dau seama ca numai asta poate fi raspunsul care este rostul minunii luminii: sa ii tina uniti pe crestini.
Numai bine!
Poti iubi oamenii, fara a te face partas la credinta lor.
Eu nu am nevoie sa cred in primatul papal, pentru a ajuta un catolic aflat la ananghie. Dragostea se manifesta fata de om, nu fata de credinta acestuia. Daca ne apropie si credinta, cu atat mai bine; dar acceptarea credintei celuilalt nu este oconditie a dragostei, pe care la cererea expresa a Domnului, trebuie sa o port oricarui om, fie el si dusman.