Citat:
În prealabil postat de anita
Antibioticele luate timp indelungat predispun la candidoza ,o bacterie foarte rea.
Am luat argint coloidal cam de doua ori pe zi cate o lingura timp de 3 saptamini si am scapat de o gastrita care ma supara.
De candida nu am scapat ,cred ca am candodoza bucala dupa un tratament cu antibiotice .
E posibil sa fie adevarata teoria lui Cronos dar si farmaciile fac eforturi disperate sa ne indeparteze de medicina naturista care e mult mai ieftina si lipsita de efecte secundare.
|
Candida este o bacterie ce se gaseste in flora noastra bacteriana saprofita (flora bucala, intestinala, vaginala), iar din cauza antibioticelor exista riscul unui dismicrobism si aparitia infectiei cu Candida.
Dar antibioticele pot fi daunatoare si altor organe. De ex, aminoglicozidele prezinta ototoxicitate si nefrotoxicitate (la rinichi). Tetraciclinele au prostul obicei de a se fixa in oase si dinti, ducand la distrugerea acestora. Penicilinele pot prezenta reactii alergice f puternice la 1-10% dintre pacienti. Din aceste motive tratamentul se intinde, de obicei, pe o durata de 1 sapt. Rar, in infectii grave, se administreaza pe o perioada mai mare.
Ar fi multe de spus la antibiotice, insa ceea ce am vrut sa subliniez este ca nu doar o infectie cu Candida poate fi problema. E bine sa va feriti pe cat posibil de antibiotice, deci de infectii, prin intarirea sistemului imunitar.
Un lucru ce mie nu mi se pare normal este ca medicii prescriu pt orice raceala mai puternica antibiotice, iar asta se intampla la copii sau chiar la bebelusi. Din punctul meu de vedere un antibiotic trebuie administrat doar atunci cand nu exista o alta solutie.