Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 21.06.2011, 05:44:03
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Nici eu nu am auzit de minuni facute la mormantul Sf. Apostol Petru, aflat intr-un mormant prafuit din subsolul Catedralei Sf. Petru si Pavel din Vatican, dupa spusele catolicilor... Nici nu te poti apropia, ci esti tinut la o distanta respectabila.

Dar de ce TREBUIE sa se faca vindecari? Atunci ai crede ca Dumnezeu trimite Lumina de Pasti, sau ai gasi alte argumente impotriva, la nesfarsit?!?

Sf. Apostol Pavel ne spune:
"17. Și vă îndemn, fraților, să vă păziți de cei ce fac dezbinări și sminteli împotriva învățăturii pe care ați primit-o. Depărtați-vă de ei. 18. Căci unii ca aceștia nu slujesc Domnului nostru Iisus Hristos, ci pântecelui lor, și prin vorbele lor frumoase și măgulitoare, înșeală inimile celor fără de răutate." (Romani, 16)
... ceea ce voi face.
De ce trebuie? Pai nu cred ca-i cuvantul potrivit "trebuie" pentru ca nu se face nimic cu forta, nu? Ideea era alta, oriunde se manifesta forta lui Dumnezeu prin minuni, apar si minunile de vindecare prin puterea lui Dumnezeu care se manifesta acolo. In cazul ortodocsilor la icoanele facatoare de minuni de exemplu, sau la mormantul sfintilor. Cum de la mormantul Domnului nu se face nici o minune de acest fel daca lumina este manifestarea lui Dumnezeu? Este cel putin curios. Dumnezeu nu face nimic fara un scop, deci scopul luminii care ar fi? Pentru ca nu-i cu siguranta afirmarea Ortodoxiei din moment ce toti cei prezenti se bucura de lumina si de invierea Domnului fara a le trece prin cap sa devina ortodocsi. Atunci scopul sa fie afirmarea crestinatatii? Si in cazul asta cum anume din moment ce accesul este rezervat celor cu permis iar permis cer doar crestinii interesati de lumina? Si nici macar crestinii nu stiu toti de ea dimpotriva, catolicii de pe aici habar nu au despre ce este vorba. Ba chiar, dupa ce le-am povestit unora treaba cu lumina si apoi le-am mai zis si de cea cu raul Iordan, am fost luata putin peste picior ca de unde scot astfel de povesti. Asa am inceput sa ma intreb care este totusi scopul unor astfel de minuni care nici nu seamana cu cele facute de Domnul, nici nu ii fac pe ceilalti sa devina ortodocsi, care este pana la urma scopul lor?

Despre mormantul Sf. Petru nu stiu cum sta treaba, dar daca ii tine pe oameni la distanta, iar este ceva ciudat. Petru nu este mai mare ca si Domnul iar daca mormantul Domnului este atat de vizitat si nu este impiedicat nimeni sa se apropie nu vad de ce ar fi altfel cu cel al Sf. Petru.

Cat despre citatul din Sf. Ap. Pavel, invatatura de care vorbeste nu se refera in nici un caz la lumina pentru ca nicaieri apostolul nu invata despre minunea luminii, ciudat nu, daca a vazut-o si el dupa spusele unora. Ap. Pavel invata despre Hristos si spune sa nu acceptam nici o alta Evanghelie chiar si un inger din Cer de ar veni sa ne-o dea. Ba chiar suntem mereu indemnati sa cercetam duhurile. Ori eu asta incerc sa fac, sa inteleg care-i duhul care stapaneste acolo in acea zi si nicidecum nu am zis sa ai o alta Evanghelie decat cea din Biblie. Asa ca acuzatiile tale indirecte sunt cam rautacioase. Uite de ce cei din alte culte nu vin la ortodocsi, domneste legea "crede si nu cerceta" total contrara cuvintelor Domnului "cauta si vei gasi". Dar in fine, ai dreptul sa faci cum doresti.
Mumai bine Miha!

Last edited by Adriana3; 21.06.2011 at 05:57:52.