Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 19.06.2011, 11:14:28
user11 user11 is offline
Banned

Data înregistrării: 18.11.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Foarte interesant ceea ce spuneti.
Revenind la primatul Papal, spre deosebire de cel Petrin, nu se respecta partea acordului din partea tuturor celorlalti frati asa cum era in cazul Ap. Petru. Asa ca nu m-ar mira sa dispara din voia lui Dumnezeu pentru ca ceilalti sa nu mai il aiba pe Papa ca si piatra de poticnire in calea unirii bisericii.

Cat despre dogma care poate aduce pacea, nu inteleg de ce ar fi tinuta ascunsa, ciudat.

Apropos de profetii, exista una facuta in Vechiul Testament dar din pacate nu imi mai amintesc acum cui, in care i se spune sa inchida cartea care va fi deschisa abia la sfarsitul timpurilor cand multa lume va primi cunoasterea Adevarului. Mereu m-am intrebat daca se refera la timpul scurs de la venirea lui Iisus sau se refera chiar la ultimii ani inainte de sfarsitul lumii acesteia...
Daniel 11:
30. Corabii din Chitim vor veni impotriva lui; si el va pierde curajul, se va intoarce si se va intarata impotriva legamantului sfant si va lucra si se va invoi iarasi cu cei ce au parasit legamantul sfant.
31. Si osti trimise de el vor sta si vor pangari locasul sfant si cetatea, iar jertfa de fiecare zi o vor da de o parte si vor pune in loc uraciunea pustiirii.
32. Si pe cei ce au savarsit faradelegi impotriva legamantului ii va insela prin lingusiri, iar poporul care cunoaste pe Dumnezeul sau va ramane statornic si il va urma.
33. Cei mai intelepti vor invata pe cei multi, dar ei vor cadea un timp de sabie si foc, de temnita si pustiire.
34. Si in vremea caderii lor, vor primi putin ajutor si multi se vor uni cu ei, dar din fatarnicie.
35. Si printre intelepti, multi vor cadea ca sa se lamureasca, sa se curateasca si sa se albeasca pana la sfarsitul vremii, ca mai este inca pana la vremea randuita.
...
Recunoaste-ti vremurile!
...
36. Si regele va face dupa placul sau si se va ridica si se va trufi impotriva oricarui dumnezeu si impotriva Dumnezeului dumnezeilor va spune lucruri nemaiauzite si va propasi pana ce sfarsitul maniei va veni, ca ceea ce este hotarat se va intampla.
37. Si nu va lua aminte la dumnezeii parintilor lui si nici la dumnezeul placut femeilor si nu va baga in seama pe nici un alt dumnezeu caci el se va ridica deasupra tuturor.
38. Iar in locul lui va cinsti pe dumnezeul cetatilor, pe un dumnezeu pe care nu l-au cunoscut parintii lui; aceluia i se va inchina cu aur, cu argint, cu pietre scumpe si lucruri de pret.
...

Daniel 12:
8. Si eu am auzit, dar nu am inteles si am zis: "Stapane, care va fi sfarsitul acestora?"
9. Si mi-a raspuns: "Du-te, Daniele, ca sunt inchise si pecetluite cuvintele acestea pana la sfarsit!
10. Multi vor fi curatiti, albiti si lamuriti, iar cei nelegiuiti se vor purta ca cei nelegiuiti; toti cei fara de lege nu vor pricepe, ci numai cei intelepti vor intelege.
...

Ce ne spune Iisus despre vremurile din urma:

MT 24:
3. Si sezand El pe Muntele Maslinilor, au venit la El ucenicii, de o parte, zicand: Spune noua cand vor fi acestea si care este semnul venirii Tale si al sfarsitului veacului
4. Raspunzand, Iisus le-a zis: Vedeti sa nu va amageasca cineva.
5. Caci multi vor veni in numele Meu, zicand: Eu sunt Hristos, si pe multi ii vor amagi.
6. Si veti auzi de razboaie si de zvonuri de razboaie; luati seama sa nu va speriati, caci trebuie sa fie toate, dar inca nu este sfarsitul.
7. Caci se va ridica neam peste neam si imparatie peste imparatie si va fi foamete si ciuma si cutremure pe alocuri.
8. Dar toate acestea sunt inceputul durerilor.
14. Si se va propovadui aceasta Evanghelie a imparatiei in toata lumea spre marturie la toate neamurile; si atunci va veni sfarsitul.

15. Deci, cand veti vedea uraciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stand in locul cel sfant - cine citeste sa inteleaga -
16. Atunci CEI DIN IUDEEA SA FUGA IN MUNTI.
17. Cel ce va fi pe casa sa nu se coboare, ca sa-si ia lucrurile din casa.
18. Iar cel ce va fi in tarina sa nu se intoarca inapoi, ca sa-si ia haina.
...

LC 17:
23. Si vor zice voua: Iata este acolo; iata, aici; nu va duceti si nu va luati dupa ei.
24. Caci dupa cum fulgerul, fulgerand dintr-o parte de sub cer, lumineaza pana la cealalta parte de sub cer, asa va fi si Fiul Omului in ziua Sa.
25. Dar mai intai El trebuie sa sufere multe si sa fie lepadat de neamul acesta.

Ce ne spune Iisus pentru recunoasterea vremurilor:

MC 13:
32. Iar despre ziua aceea si despre ceasul acela nimeni nu stie, nici ingerii din cer, nici Fiul, ci numai Tatal.
33. Luati aminte, privegheati si va rugati, ca nu stiti cand va fi acea vreme.

Razboaiele sunt controlabile de oameni, insa:
LC 21:
...
25. Si vor fi semne in soare, in luna si in stele, iar pe pamant spaima intru neamuri si nedumerire din pricina vuietului marii si al valurilor.
26. Iar oamenii vor muri de frica si de asteptarea celor ce au sa vina peste lume, caci puterile cerurilor se vor clatina.
27. Si atunci vor vedea pe Fiul Omului venind pe nori cu putere si cu slava multa.
28. Iar cand vor incepe sa fie acestea, prindeti curaj si ridicati capetele voastre, pentru ca rascumpararea voastra se apropie.
29. Si le-a spus o pilda: Vedeti smochinul si toti copacii:
30. Cand infrunzesc acestia, vazandu-i, DE LA VOI INSIVA STITI ca vara este aproape.
31. Asa si voi, cand veti vedea facandu-se acestea, sa stiti ca aproape este imparatia lui Dumnezeu.
32. Adevarat graiesc voua ca nu va trece neamul acesta pana ce nu vor fi toate acestea.
33. Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.

"DE LA VOI INSIVA STITI" - acesta este mesajul lui Iisus - dar ne sunt spuse si indiciile pentru a sti "...dar cuvintele Mele (*ale lui Iisus) nu vor trece".
Vedem zi de zi profeti mincinosi care ne comunica tot felul de date exacte ale sfarsitului pentru ca iau in considerare numai cuvintele prevestitoare ale sfarsitului (si nici acelea in intregul lor) si neglijeaza intregul cuvintelor Sfintelor Scripturi si pe Iisus Mantuitorul nostru.

IN 14:
5. Toma i-a zis: Doamne, nu stim unde Te duci; si cum putem sti calea?
6. Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal Meu decat prin Mine.