View Single Post
Vechi 18.06.2011, 20:34:31
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Tocmai asta e problema, ca unele din informatiile care se spun ca sunt stiintifice de fapt nu sunt, ci doar ipoteze si teorii.
Ipoteza e un lucru, teoria e cu totul altul. Asta cand vorbim de stiinta.

Citat:
Iar daca mergi al originea acestor teorii vezi ca nu prea se sprijina pe nimic (ma refer la evolutionism).
Sper ca esti constient ca daca nu se sprijinea pe nimic, nu ajungea la stadiul de teorie, nu?

Citat:
Noi nu credem c apamantul are 6000 de ani, cred ca neoprotestantii spun asta. Noi credem ca sunt cam 7500 de ani de cand Adam a fost alungat din Rai.
Scuza-ma. O diferenta de 1500 de ani chiar conteaza, in fata celor 3,5 sau 4 miliarde de ani considerate varsta Pamantului de catre stiintele ale caror rezultate se incapataneaza sa se puna de acord pe tema asta:)

Citat:
Si eu am fost surprins sa gasesc o cronologie foare exacta in hronograf, data paralel din trei surse.
Se pare ca tratezi, din punct de vedere semantic, cu aceeasi lipsa de rigurozitate, si cuvantul "exact", la fel ca si "dovada".

Norocul nostru e ca acele calcule pe care se bazeaza avioanele care chiar zboara, medicamentele care ne vindeca si podurile care se incapataneaza sa suporte tone de masini chiar sunt exacte. Si stim asta, pentru ca sunt testate in fiecare zi.

"Dovezile" si calculele "exacte" de care vorbesti sunt crezute doar de cei care considera ca daca ei cred un lucru, el devine brusc real.
Toate ramurile crestinismului au "dovezi", si calcule la fel de "exacte". Avand in vedere ca folositi criterii total arbitrare (si puneti concluzia inainte, nu la urma, dar asta e alta poveste) si ca nu tot reusiti sa va puneti de acord, e clar ca ceva scartaie in evaluarea "dovezilor" si "exactitatea" calculelor.

Uite, simplu. Care sunt criteriile obiective arata ca respectivele calcule ortodoxe sunt mai "exacte" decat cele protestante?

Citat:
Nu a spus nimeni așa ceva.
Ba da, Calin a spus, ca lui i-ai si raspuns. Ia uite aici:

Citat:
E o atitudine dogmatică, până la urmă ține de credință, că milioanele de ani ale Terrei sunt așijderea și miliardele de ani ale Universului sunt "realmente reale".
Citat:
Anumite principii însă se intersectează.
Care? Pentru tine credinta (sau increderea) intr-un lucru pe care stiu ca il pot verifica empiric e acelasi lucru cu credinta in unicorni, zane, ingeri si zei?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote