Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 18.06.2011, 14:45:14
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Aha , o intoarceti ca la Ploiesti acum.
In prima postare exact asa ati spus: parerile unei persoane.....(de parca Sfantul Teofan este o simpla persoana) si ca nu rezonati cu sfintii zavorati.
Iar vizavi de viata in lume si viata in manastire, sa va abtineti ca nu stiti exact ce nevointe duce un calugar in manastire, darmite un ascet. Nu aveti de unde stii care nevointa e mai grea, cea in calugarie sau cea in lume, asa din postura de privitor. Asa ca nu mai judecati cele doua ipostaze, ci mai degraba recunoasteti ca va lasati purtata de propriile saimtaminte care nu intotdeauna exprima adevarul.
In ceea ce priveste pe mine, sfintii parinti sunt pentru mine sfinti, indiferent cum s-au nevoit in viata. Ii iubesc pe toti, deopotriva.
Il iubesc pe Macarie Egipteanul, Pe Antonie cel Mare, Ioan Gura de Aur, pe Parintele Paisie Aghioratul, pe Pr. Porfirie, pe toti sfintii deopotriva.
Multumec Doamne ca ne-ai dat sfintii spre indreptarea noastra.
Dvs. sunteti cea care vedeti intorsaturi pentru ca judecati, judecati si iar judecati.
Nici un ortodox, oricat ar fi de sfant, nu este infailibil in parerile sale personale despre lume. Judecarea vestului si a teatrului nu fac parte din invataturile de credinta ale bisericii ca sa fie infailibile asa ca raman parerile personale ale unei petsoane, nu le puteti impune altora ca adevar absolut. Chiar dimpotriva, Domnul a zis foarte clar "nu judeca" iar asta este valabil si pentru sfinti. Iar sfintii gresesc si ei insa dvs. nu vedeti si cainta lor pentru greseala ci luati de Adevar absolut orice zice un sfant. De asta exista autoritate bisericeasca, ca sa stabileasca ce anume este adevar de credinta si ce nu. Si tocmai asta-i problema bisericii ortodoxe, ca multi iau ca Adevar absolut orice judecata omeneasca care nu-i si adevar de credinta si ca atare poate fi gresita.

Faptul de a-i iubi pe toti sfintii deopotriva nu inseamna ca ei nu au lucrari deosebite unul fata de celalalt. Iar lucrarea dvs. este imposibil sa se asemene cu toate lucrarile acestor sfinti in egala masura.

Cat despre care cale este mai grea, iarasi gresiti crezand ca raspunsul la aceasta intrebare exista sub forma unui adevar absolut, ci dimpotriva o cale poate fi mai usoara pentru unul si mai grea pentru altul. Pentru mine este clar ca viata de calugar in manastire este mai usoara decat cea de calugar in lume. Si nu-i chiar asa ca nu am de unde sti, dimpotriva, am sora calugarita asa ca stiu foarte bine. De cand s-a dus in manastire a inceput sa duca o viata mult mai linistita decat cea de asistenta medicala in lume, a scapat de stresul muncii cu oamenii, s-a rotunjit la fata, nu mai este palida ca atunci cand era in lume ci este rumena in obraji, vesela etc. Si in plus de asta nici ca-i pasa de maica stareta ci grija ei este sa invete sa fie cat mai autonoma pentru vremea cand batrana va muri. Asa ca nu-mi spuneti mie ca nu stiu cum este ca stiu foarte bine. Ba acum chiar stiu si lucruri ascunse publicului larg, asa ca nu tot ce zboara se si mananca in ceea ce ma priveste. Dvs. idealizati totul din vointa proprie, pentru ca informatie aveti destula. Iar faptul de a nu idealiza ci a vede in mod obiectiv nu inseamna discreditare, ci inseamna doar baza sanatoasa pentru o discutie in adevar si nu in minciuna.
Numai bine!