Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Esti complet pe dinafara in a intelege pilde .
Eu am dat exemplu asa aleatoriu.
Si am spus ca lumea care vede ca un membru al familiei este mincinos atunci spune de toata familia ca e mincinos. Si fireste ca ceilalti vor sa arate ca de fapt doar unul este minicnos nu toti. Deci ai greutati mari de intelegere.
Sa o iau mai babeste pe intelegerea ta.
presupunem ca tu ai un frate mincinos. Si lumea cand vede asta spune: uite o familie de mincinosi. iar tu, atunci incerci sa arati ca nu toata familia ta e mincinoasa ci doar fratele tau. E asta o inchipuire a ta? Pai daca spune lumea ca toti sunt mincinosi vazand fratele tau mincinos inseamna ca ai inchipuiri si imaginatii? si incerci sa deformezi adevarul? adica ce, fratele e mincinos si lumea spune bine? ca toti sunteti mincinosi ca fratele e mincinos?
Adica daca un ortodox are idei eretice de ecumenism si care zice ca imbratiseaza toate bisericile un fel de amestecatura inseamna ca toti ortodocsii sunt asa? Fireste ca ceilalti vor incerca sa marturiseasca adevarat credinta care nu este aceeasi cu cea pe care o arboreaza falsul orotdox.
Doar vor veni hristosi mincinosi care vor face minuni in numele Meu. Spune Scriptura.
Trebuie avut grija ca vor citi aici multi care sunt in cautare si se vor sminti intelegand gresit credinta ortodoxa. Acesta este un indemn pentru noi toti.
Deci daca vrei, si simti tu asa Adriana pentru tine nu e. E alegerea ta. Doar toti raspundem in fata Domnului pentru faptele noastre. Eu vreau sa raspund de sufletul meu si atat nu si de al altor suflete pe care as putea sa le smintesc.
|
Dvs. nu intelegeti asa ca eu trebuie sa o iau babeste. Daca lumea zice ca familia mea e mincinoasa pentru ca vede ca un frate de al meu este mincinos se pune in primul rand intrebarea: este fratele meu cu adevarat mincinos sau este doar o nascocire a lumii? Nu sar imediat sa-mi apar pielea delimitandu-ma de fratele ci incerc sa vad daca fratele este intr-adevar mincinos. Si chiar daca il gasesc mincinos, ma intereseaza prea putin ce crede lumea despre familia mea, este greseala ei de a judeca o familie intreaga pe baza greselii unui membru al ei, ci ma intereseaza mai degraba fratele, sa inteleg de ce a mintit, ce l-a impins la o astfel de atitudine.
Dvs. insa nu numai ca nu procedati asa ci dimpotriva, chiar dvs. sunteti principalul acuzator de minciuna al fratelui. Nu este lumea cea care il acuza de minciuna si impreuna cu el toata Biserica, ci dvs. sunteti cea care acuzati de minciuna si care apoi traiti cu frica ca nu cumva sa creada cineva ca si dvs. ati fi la fel. Judecata dvs. proprie va tortureaza, nu judecata lumii pentru ca lumea nu se opreste la un om in judecata sa.