@Noesisaa Ce am spus despre proorociile Parintelui Arsenie Boca nua re legatura cu subiectul, de aceea am si mentionat la mesaj off-topic. Daca proorociile acelea nu erau pentru oamenii de rand atunci Parintele ARsenie Boca nu le-ar mai fi spus oamenilor de rand. Nu vad legatura intre un mesaj off-topic cu proorociile Arsenie Boca si o terorie cu tema topiclui in sine. Sunt multi oameni in Romania care citesc proorociile Parintelui Arsenie Boca si se intreaba oare ce inseamna cu adevarat. Sa stii ca nu pentru toata lumea Canad este buna si nu toti reusesc sa se adapteze.
@Karine Stiu ca este o diferenta mare intre ce se preda in liceu si ce se preda in la facultate in Canada. Intr-un fel prea mare as zice eu, multi de aceea nici nu fac fata si se las ain primul an. La liceu e totu calm si usor si la facultate devine extrem de greu, ar trebui sa te pregateasca mai mult in liceu pentru facultate. Stiu ca aici se pune mare accent pe drepturile femeii si etc. dar oare de ce in acelasi timp femeia castiga mai putin decat barbatul ptr acelasi job in Canada?Am invatata sta la scoala aici,deci nu e inventie de-a mea sau zvonuri. Iar despre femeia supusa e discutabil. Chiar daca asa e legea in Canada nu inseamna ca si barabtii o aplica in familie.Si aici sunt femei abuzate fizic si psihic violate si etc la un nivel destul de mare.Asta tot la scoala am invatat tot aici. Foate multi barabti asa zisi ortodocsi exagereaza si o duc in extreme cu femeia supusa. Parintele Arsenie Papacioc vorbeste foarte frumos despre femeie si ii cearta pe barbatii care se cred cocosi. Cum zice dansul, "barbatul este capul femeii,iar femeia este inima,iar capul fara inima nu exista,este gol" .Si ar mai fi multe de spus, dar asta e alt subiect. In fine. Nu stiu limba franceza deloc, eu am invatat numai engleza si germana in Romania, iar aici n-am facut a 2a limba, dar ma gandeam sa ma apuc de niste cursuri de limba franceza. Am zis de oamenii care injunghie pe la spate in general, ca asa am observat eu ca sunt majoritatea canadienilor.Si sunt multi emigranti de aici care au confirmat treaba asta.
In fine, mai astept pareri, opinii. Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns. Am la ce sa cuget. Evident nu sunt inca decisa, si de aceea mai astept pareri:)
|