View Single Post
Vechi 17.06.2011, 19:07:53
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Dupa parerea mea ar trebui considerat sfint (macar sfintisor) orice om care are duhul sfint-botezul , insa in sfintenie trebuie sa inaintezi si sa atingi rind pe rind cele 7 trepte ale sfnteniei , nu este usor,.. mai bine spus este atit de usor pe cit efort depui si pe cit da Dumnezeu sa fie, cu cit inaintezi in sfintenie cu atit devine mai usor sau cel putin cu mai putina suferinta si cu mai multa fericire..
In traditia crestina si in Biblie nu avem o defnitie clara a ce inseamna sfint ..unde este limita dupa care un calugar sau un om merita sa fie considerat sfint.
Avem doar o definire orientativa aceea ce inseamna "nascut din Dumnezeu" -acel om traieste fericit pe pamint si este ferit de orice necaz caci Domnul il apara.
Insa vedem ca nu orice om botezat este si fericit asa incit definitia trebuie sa se refere la una dintre aceste trepte ale sfinteniei.
Apoi nu mai retin unde am citit sau am discutat -la fiecare dintre aceste trepte nu doar ca primesti desavirsirea deplina si definitiva a unor calitati interioare dar in plus primesti si anumite daruri-harisme -fata e cele pe care le aveai inainte- harisme specifice fiecarei trepte a desavirsirii.

De regula sfinti sint numiti cei care fac lucrari cu har avind diferite daruri.
Un om care are toate cele 7 trepte ale sfintenie se numeste sfint arhant /arahant- adica deplin.
Reply With Quote