Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 17.06.2011, 12:51:26
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
"40. Despre influența nefastă asupra noastră a Apusului și despre frică

Mi-ați amintit un sfat pe care vi l-am dat odinioară, în timpul ultimului război: să nu
mergeți la teatru numai în timpul acelui război. Foarte bine. Pot adăuga ceva?
Întrucât războiul se iscă prin uitarea lui Dumnezeu în timp de pace, rezultă că în timp
de pace trebuie să fugim în fel și chip de tot ce duce la uitarea lui Dumnezeu. Iar teatrele nu au, oare, această menire? Amintiți-vă ce se întâmplă cu sufletul la teatru și după aceea. Turcii
nu au teatru, ei îl înlocuiesc cu opiul. Opiul și teatrul sunt unul și același lucru. Teatrul este o
îndeletnicire total necreștină și înțelept este cel care nu-l frecventează. Noi l-am preluat din
Apus. Cu Apusul ne-a pedepsit și ne va pedepsi Domnul, iar noi nu ne învățăm minte.
Un alt lucru rău este literatura noastră, îmbâcsită de spirit apusean, și pe aceasta o
curățește Domnul tot prin lovituri din Apus. Dar tot nu avem astâmpăr. Ne-am întinat în
murdăria apuseană până în gât și totul e bine! Avem ochi, dar nu vedem; avem urechi, dar nu auzim; și cu inima nu pricepem. Doamne, miluiește-ne! Trimite-ne lumina Ta și adevărul
Tău!
Cum de-ați devenit atât de temătoare? Nu este normal. Rugați-vă Domnului Celui
milostiv și El vă va da bărbăție, îndrăzniți, deci, îndrăzniți, oameni ai lui Dumnezeu, căci El
va învinge! În biserica mănăstirii care se află pe câmpul de la Borodino* se citește necontenit
Psaltirea pentru ostașii uciși. Noaptea o citesc pe rând măicuțele. Una dintre ele mi-a spus că, atunci când îi venea rândul, mai că nu leșina și adesea fugea afară din biserică, însă apoi
părintele duhovnic a îndrumat-o să se roage în mod special pentru alungarea fricii. Ea s-a
rugat cu post și frica a părăsit-o.
*Locul uneia dintre cele mai importante bătălii din războiul ruso-francez, soldată cu înfrângerea armatei napoleoniene (1812)." Sfantul Teofan Zavoratul - Invataturi si scrisori despre viata crestina
M-a facut sa zambesc. Tare ii mai era frica de occidentali. :)