Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave
Raziel,acolo nu este vorba de nuante ci de confuzii.Si inca mari.Si nu despre mitul eroului este vorba ci despre altceva.Si a spus Pavel(prin I Corinteni) despre ce anume,da ai zis ca ai citit Biblia si probabil ai idee la ce ma refer. Marea miza a crestinismului.In lista ta,lasa pe Osiris(sarim peste detaliile de film horror cu buget redus) da scoate-i pe restu care nu au treaba.Pune pe Dionysos si eventual Krishna,da pe alte aspecte,daca vrei puncte ,,generale".Eventual si pe ,,Sarpele cu pene".Ai auzit tu ceva nu da nu ce trebuie.Fie si la modul general.Iar despre aramaica,parerea mea,te bagi intr-o argumentatie care este extrem de complicata.Vezi aici povestea pe lung.Vezi ca ai si in Biblie ceva aramica(Marcu 5:41,7:34,15:34).Bafta.
|
Multumesc de precizare chiar vroiam sa-l trec pe Dionysos dar nu mi-a venit pe moment :D
Sa trecem la lucruri mai simple(sau mai complicate depinde de optica fiecaruia)
Avand in vedere ca v-ati dedicat o mare parte din viata studiind mult in domeniul religiei(asa am inteles eu, ma puteti corecta daca gresesc) si probabil aveti o varsta mai inaintata decat a mea(banuiesc), imi puteti spune
sincer daca acceptati ideea ca exista posibilitatea(oricat de infima, gen 0,000000001%) sa va inselati?
Daca este un lucru pe care nu vreti sa-l recunosteti in public, imi puteti raspunde in privat, iar daca este ceva prea intim si nu vreti sa raspundeti deloc, va inteleg perfect.
Stiu ca este un lucru greu de acceptat, daca clerul ar accepta lucrul asta ar pierde un procent considerabil din credinciosi iar lucrul asta se traduce si in "arginti". Oarecum asta este problema mea cu regligia, absolutismul asta bazat pe lucruri supuse indoielii.