View Single Post
Vechi 13.06.2011, 11:30:07
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Mai frate Cristian eu mi-am expus punctul de vedere referitor la ispitele ,cele trei,pe care a ingaduit Dumnezeu Iisus Hristos lui Satan sa i le prezinte.
Dar nicidecum nu cred,ca Dumnezeu Iisus Hristos a avut vreun pic de conflict in firea sa umana,vreun pic de atractie ,nici macar in adancurile firii sale umane nu a avut vreun pic de atractie,fata de acele ispite.
Ca doar e Dumnezeu intrupat.

De ce am zis mai inainte de legea veche?
Pentru ca cele cinci carti ale lui Sfantului Prooroc Moise,Pentateuhului zise,alcatuiesc Tora legii iudaice,care e una din cartile de baza ale legii iudaice.
Iar dupa parerea mea religia iudaica (ca si legea iudaica) e semi-satanista.
De aceea au si interzis Sfintii Parinti crestinilor de a participa la ritualurile religioase iudaice.
Sa se vada un exemplu,primii nascuti ai egiptenilor sunt ucisi de iar cei de religie iudaica,aveau nevoie sa aibe uns cu sange de miel,la intrare in casa (usorii usii si pragul cel de sus) pentru a nu fi ucisi si copii lor.
("22.După aceea să luați un mănunchi de isop și, muindu-l în sângele strâns de la miel într-un vas, să ungeți pragul de sus și amândoi ușorii ușii cu sângele cel din vas, iar voi să nu ieșiți nici unul din casă până dimineața;
23.Căci are să treacă Domnul să lovească Egiptul; și văzând sângele de pe pragul de sus și de pe cei doi ușori, Domnul va trece pe lângă ușă și nu va îngădui pierzătorului să intre în casele voastre, ca să vă lovească.")
Ca mielul prin a carui sange scapa oamenii acum de a nu fi ucisi sufleteste sau trupeste de Satana e Dumnezeu Iisus Hristos.
Ar fi folosit Dumnezeu pe sine insusi sau un inger bun,care a fost acela de a omorat pe intai nascuti egiptenilor ca imagine a lui Satan?
Apoi daca citesti la VT jertfelnicul iudaic avea in colturi ,coarne.
Sfantul prooroc Moise vedem ca e ucenic a lui Dumnezeu Iisus Hristos (de la Schimbarea la fata),dar asta nu inseamna ca ingerul care a omorat pe intai nascuti egiptenilor a fost un inger bun sau ca ingerul care a invatat pe iudei sa omoare cu pietre pe cei de faceau anumite pacate a fost un inger bun.

Last edited by mihailt; 13.06.2011 at 11:46:26.