View Single Post
Vechi 12.06.2011, 14:39:54
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Smile

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Nu stiu mai frate Cristian,in Sfintele Evanghelii spune ca Sfantul prooroc Moise s-a aratat alaturi de Dumnezeu Iisus Hristos la Schimbarea la fata.
(Sfanta Evanghelie dupa Luca,capitolul 9).

Oricum legea iudaica nu e totuna cu legea crestin ortodoxa iar datatorul acestor legi nu este acelasi,ca parca asa zice Sfantul Apostol Pavel.
Eu nu zic sa nu urmeze omul invataturile lui Dumnezeu Iisus Hristos (nu ca le-as urma eu),da mi se pare ca sunt unii inselati de draci in ziua de azi,care vor sa faca din crestin ortodoxie vechiul iudaism.
Nu m-am referit la fratia ta,ci mi se pare ca e o lucrare de pervertire a invataturii crestin ortodoxe.
Bine poate fi doar o parere aberanta,a mea.

Mi se pare ca se vine cu extremisme de genul "nu te rogi cu mine nu ma iubesti" desi romanii au fost totdeauna toleranti cu toate religiile si cu atat mai mult cu deviatile crestin ortodoxiei.
(Luati exemplu pe crestini ortodocsi de rit vechi din Rusia,care si-au gasit loc in Romania).
Da ce nu pot sa traiesc in pace cu reprezentatii religiei iudaice,daca nu ma rog cu ei?Sau cei de religie mahomedana?Ca doar se stie in Dobrogea sunt moschei,s-au rugat crestinii (ortodocsi) de acolo cu musulmanii?
Nu si totusi au trait armonios,in pace.
Le zic frumos,daca iese discutie,ca nu sunt de acord cu asta si ailalta sau evit discutia,ca sa nu ii smintesc ca nu ma pricep sa le vorbesc despre credinta crestin ortodoxa.
Iar alta inselare draceasca zice ca daca nu le zici eretici sau pagani,te lepezi de credinta.
Poti sa le zici ca tu crezi ca Dumnezeu Iisus Hristos e Dumnezeu fara sa ii jignesti,in cazul in care iese discutie despre asta,sa le zici ca apartii religiei crestin ortodoxe,dar nu prea esti practicant sau nu prea te pricepi etc.
Si poti sa le zici asta fara sa ii jignesti.

Eu nu prea am facut asa si i-am jignit pe unii parandu-mi-se ca sunt eretici (nu stiu daca pe motiv intemeiat sau nu) si le-am zis unele vorbe grele,jignitoare si s-au suparat pe mine si cam asa au ramas de atunci.
.
Sa nu uitam , draga frate Mihail , ca Dumnezeu Tatal , a ingaduit satanei sa se apropie cu ispitiri de insusi Fiul Sau pentru a-l momi cu poftele si desertaciunile acestei lumi , dar nu a ratacit si acest duh blestemat a fost infrant si rusinat la auzul cuvintelor Mantuitorului lumii : Inapoia Mea , satano , caci este scris : Domnului Dumnezeului tau sa te inchini si numai Lui unuia sa-i slujesti . Sa fim atenti , draga frate , cui slujim , sa fim cu luare aminte la ispitele ce vin asupra noastra , ca intr un final sa zicem : Fericit barbatul care rabda ispita , caci lamurint facandu-se , va lua cununa vietii , pe care a fagaduit-o Dumnezeu celor ce Il iubesc pe El ! . Sa nu te necajesti de necredinta altora , de ratacirea lor , si sa-ti urmezi Calea , sa ramai in Biserica lui Hristos , in Biserica cea Adevarata in care ai primit Botezul , sa ramai in Biserica Ortodoxa ! Multi ne vor raul , vor sa ne tulbure , vor sa ne necajeasca , dar sa avem nadejde in Bunul Dumnezeu si sa ne rugam Lui neancetat , caci El ne va izbavi : Doamne , cat s-au inmultit cei ce ma necajesc ! Multi zic sufletului meu : nu este mantuire lui intru Dumnezeul lui ! Iar Tu , Doamne , sprijinitorul meu esti , slava mea ! Cu glasul meu catre Domnul am strigat si m-a auzit din muntele cel sfant al Lui ! A Domnului este mantuirea si peste tot poporul Tau binecuvantarea Ta ! . Mihail , frate draga , eu am trait multi ani printre atei , sectari si alte cele , dar niciodata nu am avut conflicte cu ei . Am muncit impreuna , dar m-am rugat Dumnezeului meu , am respectat intocmai cele oranduite de Biserica Ortodoxa , nu am incurcat borcanele in acest sens . Culmea , am avut o perioada si un musulman , ce la ore fixe isi facea programul lui de rugaciune . Si-l facea intr un colt ferit , in genunchi sau cu fata spre un perete . Eu tot timpul la serviciu am avut , si am si acum locul meu amenajat cu multe icoane , cu candela ( pe care nu o aprind tot timpul ) , cu carti . i-am amenajat ca acasa , caci multe ore imi petrec la munca ( cam 10-12 ). Ma bucur de vine un ortodox la coltisorul meu , dar de nu vine nu ma simt singur , caci stiu ca El este acolo . Deci , frate , sa nu ne amestecam , sa nu facem un bors din credinta noastra , caci se poate trai in pace si in buna intelegere respectandu-ne totodata si Credinta ORTODOXA . Cand o sa mai am timp , o sa-ti povestesc ce metoda buna am aplicat de curand cu sectarii care suna la usa mea , fara sa supar pe cineva , dar despre asta cu alta ocazie . Sa nu existe zi cand ne rugam si mai ales cand citim Psaltirea lui David si a Maicii Domnului , sa nu-i pomenim si pe eretici si pe rataciti , sa ne rugam pentru ei . Este o obligatie a noastra , si nu este de ieri de azi , ci de sute de ani , caci Sfintii Parinti au spuso : Uneste cu sfanta apostoleasca si SOBORNICEASCA Ta Biserica pe cei ce s-au departat de la DREAPTA credinta si care intunecandu-se cu eresurile se afla intru pierzare , luminandu-i cu stralucirea cunostintei Tale ! Cat privesc pe cei ce ne urasc , ne asupresc , ne tulbura , ne ispitesc cu a lor "credinta " , sa ne rugam si pentru acestia : Mantuieste , Doamne si miluieste pe cei ce ma urasc , ma dosadesc si ma asupresc si nu-i lasa pe dansii sa piara pentru mine ticalosul ! Mihail frate , voi reveni sa-ti povestesc pe scurt cum procedez eu cu sectarii in viata reala , dar nu e o "metoda" a mea originala , ci este preluata de la Parintele Cleopa , dar pana atunci , te rog sa ti aproape , si sa ramai ortodox pana la capat ! Doamne ajuta !+
Attached Images
File Type: jpg 3cristiboss56images.jpg (9,7 KB, 5 views)

Last edited by cristiboss56; 12.06.2011 at 14:42:44.