Citat:
În prealabil postat de maria40
Dumnezeu sa va binecuvanteze!
Sa nu ne parasiti cum au facut alti useri ! Sunteti printre cei care mi-e drag sa le citesc postarile.
Doamne ajuta!
|
Iaca invat si eu de la Sfintii Parinti, intreb duhovnicul, dar cand ma gandesc la pacatele mele imi vine sa fug "in pustie".
Dar apoi citesc cate un mesaj care ma tulbura, ca ma vad in locul celui ce scrie si intreb pe Domnul, oare cum m-as fi descurcat de pateam eu asa ? si imediat imi vine gandul si il scriu. Uite asa as face. Alteori vad intamplari prin care oamenii trec si prin care am trecut si eu, si atunci vad limpede unde am gresit si eu si spun repede celuilalt unde sa nu greseasca.
Dar toate de la Domnul sunt. Slava lui Dumnezeu pentru toate!
Cum trebuie sa ne purtam cu aproapele?
Raspuns: Ca si cum noi am fi in locul lui. e flamand si insetat, aproapele tau? Ma gandesc: daca as fi flamand si insetat! Nu are casa, aproapele meu. daca eu nu as avea casa si maine as fi sub un copac? nu are ce manca! Daca eu nu as avea ce manca nu o zi, ci cateva zile in sir? Si tot asa.
din cartea "1000 de intrebari si raspunsuri despre viata duhovniceasca"
daca fiecare din noi am lua fie si numai pentru un minut suferinta celuilalt sa o poarte , cu siguranta ca am fi mai buni si mai iubitori.
Multe bucurii duhovnicesti Maria