Este importantă pacea cu ceilalți, însă nu cea obținută prin compromis. Dacă așa ar fi gândit creștinii din primele veacuri, că e mai de folos să fie în pace cu stăpânirea, ar fi renunțat la a-L mărturisi pe Hristos.
Dacă nu ești lăsată să-ți practici și să-ți afirmi credința, ea va fi înăbușită, se va stinge. Vei suferi simțind că mori încet, încet; că moare duhul în tine. Dacă familia iubește lumea iar tu Îl iubești pe Hristos, conflictul va fi cel dintotdeauna, dintre lume și Hristos. Și nu poți să-L alegi decât pe El. E dureros că astfel de lucruri apar chiar în legătură cu cei pe care-i iubim cel mai mult.
Însă cuvintele Mântuitorului sunt foarte clare pentru situația descrisă de tine:
„dar de cel ce se va lepăda de Mine în fața oamenilor, de acela Mă voi lepăda și Eu în fața Tatălui Meu Care este în ceruri.
Să nu socotiți că am venit să aduc pace pe pământ; n'am venit să aduc pace, ci sabie.
Căci am venit să-l despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra ei.
Și dușmanii omului sunt casnicii lui.
Cel ce-și iubește pe tatăl său ori pe mama sa mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine; cel ce-și iubește pe fiul său ori pe fiica sa mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine.
Și cel ce nu-și ia crucea sa și nu-Mi urmează Mie, nu este vrednic de Mine.” (Matei 10, 33-38)
Foarte bine ar fi dacă soțul, iubindu-te, te-ar înțelege și ar putea să-și depășească prejudecățile pe care probabil le are în legătură cu Biserica.
|