Citat:
În prealabil postat de ElisabetaM
Simt ca nu mai pot sa indur colegele de munca.
Parca toata ziua nu au alta grija decat sa comenteze ce a facut cutare, ce a zis cutarica, cum se imbraca una sau alta, viata mondena etc..
Cu ceva timp in urma, una dintre ele intreba in gura mare ce este "harti" si cum nimeni nu raspundea, i-am spus eu ce este o zi de harti. Mi-am auzit apoi ca as fi habotnica.
|
Te-ai gandit ca poate ce nu suporti la ele,s-ar putea sa fie o trasatura de a ta pe care o tii in umbra si nu vrei sa ti-o recunosti?
De exemplu,chiar si felul in care tu gandesti despre ele si il expui pe acest forum,nu este departe de a-i judeca pe ceilalti,chiar daca o faci in sinea ta sau intr-un grup restrans de crestin ortodocsi,nu este departe de a evalua,a pune etichete...pana la urma cam ceva de genul fac si colegele respective,nu-i asa?
Tindem sa credem ca este vorba despre noi si ceilalti,in realitate este vorba de noi cu...noi.Admiram la alte persoane,trasaturi care se regasesc in noi,chiar daca nu suntem constienti de ele si respingem in ele,ceea ce,in realitate respingem la propria noastra persoana.
Desigur,este firesc sa iti expui un punct de vedere intr-o anumite dezbatere,insa la fel de bine o putem face cu detasare,fara ca starea noastra de spirit sa fie modificata.Faptul ca tu esti atat de afectata de actiunile acelor colege,asta arata ca acele actiuni regasesc un ecou in tine.
Bineinteles ca si ceea ce ti-am scris eu aici poti respinge,poate fi socant,insa daca ai sa fii sincera cu tine s-ar putea sa incepi sa vezi situatia pe ansamblul ei,iar in momentul in care iti vei putea accepta anumite lucruri,ele vor inceta sa se mai manifeste si nu te vei mai simti afectata cand cei din jurul tau le vor exprima.