View Single Post
Vechi 09.06.2011, 09:50:34
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Asta-i certitudinea mantuirii in care cred eu si o multime de alti (neo)protestanti - scrierile Apostolilor:
"Vedeți ce fel de iubire ne-a dăruit nouă Tatăl, ca să ne numim fii ai lui Dumnezeu, și suntem. Pentru aceea lumea nu ne cunoaște, fiindcă nu L-a cunoscut nici pe El. Iubiților, acum suntem fii ai lui Dumnezeu și ce vom fi nu s-a arătat până acum. Știm că dacă El Se va arăta, noi vom fi asemenea Lui, fiindcă Îl vom vedea cum este." 1 Ioan 3:1,2
Observa certitudinea pe care o are apostolul. De opt ori spune "stim" doar in prima lui epistola. Nu vorbeste doar de certitudinea mantuirii lui. Apostolul vorbeste la plural. El si destinatarii epistolei.
El si crestinii adevarati sunt copiii lui Dumnezeu. In prezent, nu dupa moarte.
Aici trebuie facuta remarca urmatoare: sfintul Ioan se adresa unie comunitati convertite, iar primul lucru pe care il faceau cei care se converteau (asa cum mentioneaza faptele apostolilor) era botezul. Botezul, asa cum ne spune sfintul Petru, ne asigura posibilitatea primirii darurilor Duhului Sfint, si iata, asa devenim copii ai Lui Dumnezeu.

Asa ca, evident, a tine copiii departe de botez pentru ca ei nu au capacitatea de a alege, asa cum spun protestantii, este ca si cum am refuza sa administram medicamente unui copil bolnav pentru ca il privam de libertatea de a alege el insusi ce medicament i se potriveste. A tine copiii departe de botez e o inventie diavoleasca (dupa parerea mea), pe care, din pacate, neoprotestantii o practica.

Last edited by nutucutu; 09.06.2011 at 09:54:51.
Reply With Quote