View Single Post
Vechi 06.06.2011, 20:49:20
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Alte rugăciuni catolice, din tezaurul răsăritean:

Isuse al meu,

Hristoase mult milostive, primește-mă, Stăpâne, pe cela ce mă mărturisesc, o Isuse, și mă mântuiește, și din stricăciune, Isuse scoate-mă.

Hristoase Isuse, întru frica ta strig: Primește-mă, o Isuse al meu, și mă cârmuiește acum la limanul cel bun, ca mântuindu-mă, Isuse al meu, să cânt ție: Bine ești cuvântat, Dumnezeul părinților noștri.

Căzut-am o Isuse,

între tâlhari stricători de suflete, și sunt acum despuiat de haina cea de Dumnezeu țesută, Isuse al meu, și zac acoperit de vânătăi; untdelemn toarnă-mi, Hristoase al meu, și vin.

Să nu fiu alungat,

Isuse al meu, din gloria ta cea negrăită, să nu câștig, Isuse, partea cea de-a stânga, preadulce Isuse, ci Tu unindu-mă cu oile tale cele de-a dreapta, Hristoase Isuse al meu, odihnește-mă, ca un milostiv.

Stăpâne Hristoase

Dumnezeule, cel ce cu patimile tale ai vindecat patimile mele, și cu rănile tale ai însănătoșit rănile mele, dăruiește-mi mie, celui ce mult ți-am greșit, lacrimi de înfrângere; umple trupul meu cu mireasma făcătorului de viață trupul tău, și cu cinstit sângele tău îndulcește sufletul meu de amărăciunea, cu care potrivnicul m-a adăpat.

Ridică la tine mintea mea

cea plecată spre cele de jos, și mă scoate din prăpastia pierzării; că nu am pocăință, nu am înfrângere, nu am lacrimă de mângăiere, care să mă ducă la moștenirea cea adevărată. Întunecată-mi este mintea de patimile lumești, și nu pot privi spre tine, întru suferință: nu mă pot încălzi cu lacrimile iubirii tale. Ci, Stăpâne, Doamne Isuse Hristoase, visteria bunătăților, dăruește mie pocăința deplină și inimă tare, ca să te caut pe tine; dăruiește-mi harul tău, și voi înnoi întru mine chipul icoanei tale. Părăsitu-te-am Tu nu mă părăsi! Ești întru căutarea mea, povățuiește-mă la pășunea ta, numără-mă cu oile alesei tale turme, și împreună cu ele hrănește-mă cu verdeața dumnezeieștilor tale Taine; pentru rugăciunile preasfintei Maicei tale și al sfinților tăi. Amin. (Apoi, se pot zice diferite rugăciuni după nevoile personale și sfârșim cântând:)

Fie numele Domnului binecuvântat de acum și până în veac (de 3 ori)

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote