View Single Post
Vechi 06.06.2011, 14:37:44
Cautatorul_isihiei's Avatar
Cautatorul_isihiei Cautatorul_isihiei is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.01.2011
Locație: Ardeal
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Cautatorul_isihiei
Implicit

Desi nu sunt in masura sa-mi dau cu parerea, fiind un membru relativ nou si tacut al forumului, pot sa zic ca inteleg schimbarea de atitudine a domnului MariS. Si eu simt ca mai mult ajut in vre-un topic daca tac decat daca postez ceva. Insa parca totusi se intrevede o speranta. Desi in interior sunt mocirla, sper ca totusi din mila lui Dumnezeu sa mai apara prin aceasta mocirla cate-un firicel de nisip care sa reflecte putin razele care le primim de la Domnul Iisus Hristos prin citirea Sfintei Scripturi sau a cartilor duhovnicesti. Parca totusi as pune vre-un gand bun si as nadajdui in mila lui Dumnezeu, ca in postari sa se mai gaseasca cate-un firicel de nisip care sa reflecte totusi ceva din lucrurile ziditoare de suflet pe care le citesc.
Intr-adevar concentrarea pe isihie, contemplatie si rugaciune presupune intrucatva limitarea timpului acordat internetului, cam are darul de a imprastia mintea. Citisem undeva prin Filocalie parca, ca in implinirea unui lucru este 8/8, din care 4/8 este mila lui Dumnezeu ceruta prin rugaciune, 3/8 pastrarea pacii interioare, iar de-abia 1/8 implinirea propriu-zisa a lucrului respectiv. Parca asa erau proportiile, corectati-ma daca gresesc. Din cate am observat calculatorul, daca nu esti atent are "darul" de a modifica acel 3/8, dar poate sunt eu mai slab. Trebuie o anumita paza...dar mai intai, minunat exemplu: sa fim buni, da, mai intai sa fim buni...