View Single Post
Vechi 06.06.2011, 00:13:32
solentina's Avatar
solentina solentina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.04.2009
Locație: in strainatate
Religia: Ortodox
Implicit

Ei draga sora ,iti raspund ca raul de care vorbesti ,numai noi fiecare suntem raspunzatori de el.Noi suntem vinovati de fiecare data.Daca am fi mai profunzi si am avea timp sa ne gindim mai mult la cele duhovnicesti te incredintez ca nu am mai avea suferinta sufleteasca atit de mare.Cit priveste biserica ortodaxa o avem de putin timp,iar in perioada in care eram fara,nu am intrat niciodata intr-o biserica catolica nu am simtit nevoia ,pentru ca il aveam pe Dumnezeu cu mine tot timpul si asta m-a ajutat sa traiesc intr-o tara catolica si fara biserica ortodoxa ,doar cu credinta mea si obiceiurile noastre scumpe si dragi.Ma repet credinta vine din interior ,depinde de noi cum vrem sa o fructificam ,sa o crestem.In fecare din noi exista un Dumnezeu ,in plus El ne-a lasat liberul arbitru.Si acum doua mii de ani era dificil de trait din punct de vedere spiritual,poate mai rau .Atunci nu iti puteai marturisi credinta intr-un Hristos pentru ca imediat erai persecutat ,se stie din istorie,nu mai vorbesc de vestitele Cruciade si apoi lupta Inchizitiei.Si cu toate greutatile acelor timpuri stramosi de ai nostri ,au preferat sa se jertfeasca pentru noi,ca astazi sa il putem marturisi pe Hristos liberi.Atunci era mult mai greu ca nu se punea pret pe viata oamenilor si se stie cum erau omoriti si in ce conditii.Nu exista comparatii cu ce exista astazi.Acum avem libertate si ne putem marturisi credinta fara a fi persecutati.Ispitile ,greutatile din viata noastra ne sunt date pentru a ne intari in credinta .Apoi Dumnezeu ne-a dat o cruce pe care fiecare trebuie sa ne-o purtam fara a ne plinge.Nu ne da la nici unul mai mult de cit putem duce.De aceea fiecare din noi ,daca nu o sa ne smerim in fata lui Dumnezeu si nu o sa facem ascultare o sa suferim incontinuare.Trebuie sa ne acceptam fiecare conditia in care traim si da nu trebuie sa mai judecam ,pe cei bogati de sunt bogati ,pe cei saraci de ce sunt saraci,de cela altii sunt bolnavii ,iar altii sunt sanatosii.Toate astea numai la DUMNEZEU SUNT CU PUTINTA SI EL LE RINDUIESTE PE TOATE.Cind ai sa iti accepti conditia ,ai sa gasesti multa pace sufleteasca ,nu mai alerga dupa cele lumesti ,ca toate vor ramine aici nu vei lua cu tine nimic dincolo.Acolo vor conta doar faptele tale si cit de mult te-ai ingrijit de sufletul tau si nu l-ai lasat sa moara.Pentru ca da sunt printre fratii nostrii care sunt vii trupeste ,dar sufleteste sunt morti de mult.Tie nu iti pare rau cind vezi ca frati de-ai nostri care s-au nascut si botezat ortodox ,apoi renunta la botez si trec la alte confesiuni?Si ma bucur cind vad ca si altii de la alte confesiuni se boteaza in credinta ortodoxa ,nu obligati ci din convingere ,ba mai mult am vazut ca sunt chiar chinezi care s-au botezat ortodox la ei in China ,nu mi vorbesc de negrii din Africa.Aceia nu se mai pling de cit de greu le este.Foarte multi dintre noi suntem atacati mult de viata materiala si tinem pret de starea financiara omitind un lucru credinta intr-un Hristos.La Hristos nu ne vom duce nici ci vilele construite ,nici masinile de lux ,nici cu conturile din banca.Acolo nu ne mai trebuiesc astfel de lucruri.Si atunci ma intreb de ce toata lumea alearga in disperare pentru material.Eu cu sotul meu am renuntat de mult la aceasta alergatura si da inca de cind eram in tara.Acasa aveam cu ce sa traiesc nu am plecat pentru ca eram saraca ,am plecat mai mult ca nu ma mai regaseam in orasul meu si mai mult din cauza mentalitatii tarii noastre.Sper ca intr-o buna zi sa se schimbe si la noi mentalitatii si oamenii sa nu mai isi puna bariere sa isi deschida mintea .Iti doresc multa pace si sa reflectezi mult la cele scrise.Doamne AJUTA.