View Single Post
Vechi 05.06.2011, 12:33:14
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

@Solentina, este foarte frumos mesajul tau, dar si cumva idealist.
Daca am putea toti sa scriem si sa simtim la fel.

Nici eu nu mi-as lepada credinta si tin la ea, dar am si greutati de multe ori.
Dupa cum spui si tu, sa nu mai judecam pe altii.
Fiecare are problemele si luptele lui, si daca unii nu izbandesc, este oare numai vina lor? Sau poate sunt cei din jur nevinovati?
Stii poveste cu ridicatul pietrei?

Eu nu cred ca cineva se indoieste de credinta lui, ci mai degraba de cea a altora. Nu mai are incredere in altii.
Sigur, Dumnezeu este cu noi mereu, credinta noastra, asa cum o simte si intelege fiecare este una.
Totusi ce se intampla in afara noastra si a lui Dumnezeu ne poate influenta mult: lipsa bisericilor ortodoxe in unele locuri, sau a unui preot bun, sau a unui duhovnic, inseamna mult pentru un om.
Eu am mai scris mai in fata problemele cu care se confrunta un ortodox in general, si unul aflat in alta tara, printre alte confeisuni/religii in special.

Si mai spun o data: ortodoxia are multe de facut in multe privinte, ca sa infranga (daca chiar trebuie asta) pe catolici, evanghelici, sau pe altii. Ispita este f.mare.

Suntem oameni si avem nevoile si slabiciunile noastre.
Poate ca in Italia anumite lucruri nu sunt asa pregnante, dar aici le vad si le simt.
Cand vezi la tine in comunitate de ortodoxi, cu preot ortodox nu se misca mai nimic, dar la altii gasesti ajutor: social, material, orientare, chiar pe linie profesionala, prietenie interculturala, etc., iti pui anumite intrebari.

Sunt situatii si situatii. In tara exista poate ispite de alt fel. Nu stiu.
La cate circula prin presa...te intrebi ce inseamna de fapt ortodoxia pentru omul de rand.
In fine intrebarile ce se pun pe acest forum si raman fara raspuns, spun si ele ceva. Sa nu vina un preot sa raspunda, sa lamureasca lumea? Este trist, f.trist. Fiindca nimeni nu stie cu adevarat...
Si ramanem atunci cu Dumnezeu si cu ratacirile si nestiinta noastra.
Si mai intreb ceva: cine este de fapt crestin ortodox cu adevarat, care sa fi inteles cu adevarat credinta asta si in teorie si in practica. Care sa fi inteles cu adevarat ce vrea Dumnezeu de la noi.
Eu as spune ca in ziua de azi -nimeni-. Acum 2000 ani....era altceva.
De aplicat inca nici nu vorbim.