Subiect: dilema
View Single Post
Vechi 05.06.2011, 11:51:25
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

@glykys - nu sunt de acord cu ceea ce scrii tu si te-as ruga sa nu mai dai astfel de sfaturi, pe care de fapt tu insati nu le-ai trait.
Eu nu stiu ce facultate se face in ziua de azi, ce materie, ce examene si ce severitate, daca se pot face sapte lucruri deodata: mai multe facultati, sau facultate si serviciu si copii si sot.
Sa ma ierte Dumnezeu dar cred ca este o bataie de joc la adresa tuturor celor implicati: facultate/facultati, serviciu, copil/copii, sot, si fata de tine insati/insuti.
Nici una dintre astea nu se face asa cum trebuie si este o vroba romaneasca f.inteleapta: cine alearga dupa mai multi iepuri nu prinde nici unul.
Practic nu ai timp si capacitate fizica, psihica si nici intelectuala pentru asa ceva si toate se fac de mantuiala, repede-repede.

Eu vad la ora actuala, pe propria mea piele: am serviciu, fac o scoala, am sot si mai am si alte activitati (biserica, gospodarie si altele pe care nu le mai enumar aici). Am si fini acum, asa cum stii.
Este o nebunie si sunt in prag de a claca. Fiindca se si cere perfectiune in toate.
Nu stiu cum sa ma mai impart ca sa-i impac pe toti, imi lipseste somnul si timpul pentru sufletul meu.
De aceea nu recomand nimanui sa faca asa ceva. Mai degraba luate pe rand.

Stiu f.bine ce cauta firmele. Neamtul are o expresie nemaipomenita pentru asta: eierlegende Wollmilchsau. Pe romaneste: scroafa cu lana, care da lapte si face oua.
Firmele vor si studii si experienta de zeci de ani in munca, dar sa ai pana in 25-30 ani. Nebuni nu sunt cei care cer, ci aceia care sar sa raspunda.

Si pe urma ajungi sa citesti in ziare despre tineri care mor de epuizare cu biblioraftul in mana, fara familie, prieteni sau altceva. Au fost cazuri din astea in tara, in alte tari nu am auzit sa se ajunga chiar la moarte, dar spitalele si sanatoriile sunt pline de oameni epuizati (se numeste "burn-out" diagnosticul) din toate punctele de vedere.

In concluzie pentru cei tineri este timp pentru toate si toate trebuie facute la timpul lor: studii, apoi familie (casatorie) si serviciu, apoi copii.
Doctorat si alte titluri: inca n-am inteles la ce folosesc, dar daca unii chiar au nevoie se pot face la orice varsta.
Deci nu este musai si nici indicat sa le faci pe toate odata.
Si daca de la 18-19 ani nu mai stii de tine ca faci copii, facultate, doctorat si serviciu in acelasi timp....tu cand mai traiesti?