Citat:
În prealabil postat de catalin2
Dvs. imi dati niste surse cel mult din secolul XIX (1869). Eu v-am scris data trecuta ca in perioada interbelica s-a aflat adevarul si BC l-a recunoscut. .
|
Alegatia asta aduce foarte tare a Dan Brown. "S-au găsit documentele secrete și codurile lui Davinci/mama Omida si Vaticanul nu mai poate acoperi adevarul, păzea ! vine politia secreta a papei sa ne asasineze !"
Într-o problemă de asemenea natură, trebuie să faceți referire la surse istorice de încredere, documente istorice, cercetări independente efectuate de istorici cu renume și credibilitate.
Evident, alegația că "BC a recunoscut" e un neadevăr. Unde este documentul oficial prin care "BC a recunoscut" ?!
Chiar sursa greco-catolică pe care ați dat-o, citită în întregime, vă este fundamental defavorabilă, pentru că în pune pe "Sfântul" Fotie în adevărata lui lumină și îl prezintă ca pe un înșelător care a umblat cu fofârlica ca să fie recunoscut de papalitate, promițând că Patriarhia Constantinopolului se va abține de la a trimite în Bulgaria episcopi, ceea ce ulterior nu a făcut.