Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 05.06.2011, 00:42:20
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Cuvinte dure ? Cum se numește o informație care este în cel mai bun caz controversată (sper că sunteți conștient că se pot aduce nenumărate argumente și surse istorice în favoarea ideii că Papa Ioan VIII nu a aprobat așa zisul conciliu) atunci când este prezentată ca o certitudine ?! Vă spun eu: minciună.

Dacă doriți o relatare imparțială, aveți aici un prim link:

http://www.ccel.org/s/schaff/history/4_ch05.htm

De altfel, nici link-ul pe care l-ați dat dumneavoastră nu e de lepădat, cu condiția să citească forumiștii interesați de adevăr întregul articol. Sau dumneavoastră scoateți numai ce vă convine și ignorați tot restul ?
Va spun si eu cum se numeste: penibilitate. Dupa ce ne-am contrazis data trecuta degeaba veniti cu acelasi lucru neintelegand sau uitand totul. Eu v-am dat date actuale, inclusiv de pe site-ul greco-catolic.
Dvs. imi dati niste surse cel mult din secolul XIX (1869). Eu v-am scris data trecuta ca in perioada interbelica s-a aflat adevarul si BC l-a recunoscut. Deci aceste surse sunt anterioare. Chiar BC a spus atunci ca istoricii medievali se inselasera. Am dat atunci tot ce era dat.
Intotdeauna faceti asa, se pare ca ceea ce spuneti este in mare parte diferit de ceea ce sustin catolicii. De ce as mai vorbi cu dvs.? Nu ma indoiesc ca dvs. veti continua discutia pe tema asta si dupa aceea o veti relua peste cateva saptamani, ca si cum nimic nu am fi discutat.