Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Sper ca intelegeti urmatoarea notiune:cei care sunt plecati mai mult de 2 ani!?!?
1.nu ma numar printre romanii care vin si pleaca
2.nu sunt dintre cei care strang bani pt casa in romania
3.nu-mi consum banii in romania(cu exceptii de donatii,cadouri)
Concluzia:
1.nu ma aflu printre aceia CARE TREBUIE SA DECIDA VIITORUL ROMANIEI!
2.ca mine sunt multi altii
explicata inca o data,ma intreb daca mica mea teorie a fost cat de cat inteleasa?
|
Nu trebuie sa te identifici tu in exemplul meu.
Eu vreau sa iti atrag atentia ca printre cei care sunt plecati de mai bine de 2 ani din tara, sunt si cei muncesc pentru familia si casa din tara: copii, parinti. Deci a spune: toti cei care sunt plecati de mai mult de 2 ani din tara sa nu voteze este injust si incorect.
``romani care vin si pleaca`` m-am referit la general: in fiecare moment exita un roman care se intoarce si un roman care pleaca. Si pentru fiecare alesii trebuie sa faca ceva. Deci in consecinta toti trebuie sa voteze daca sunt romani, pentru ca nu voteaza pentru el in mod egoist, dar voteaza pentru familia lui, pentru cei ramasi in tara pe care ii iubeste.
Romanii stabiliti peste ocean, in clipa cand primesc cetatenia, printr-un examen, opteaza daca sa isi pastreze si cetatenia romana. Sunt romani care renunta la cetatenia romana si acela nu voteaza dar sunt romani care nu renunta. Iar cel care nu renunta inseamna ca ceva in suflet are pentru aceasta tara in care s-a nascut. Poate peste ani va vrea sa se intoarca, dar neparticipand la un vot, se va intoarce intr-o Romanie la care nu a putut sa aleaga nimic. Si nu este corect. Nu stii viitorul nimanui, iar drepturile fundamentale ale romanilor, prin Constitutie este garantat tuturor.
Pesedintele unei tari este cel care face politica externa in primul rand. Iar politica externa inseamna si raporturile romanilor cu alte popoare precum si drepturile romanilor din strainatate.
Apartinem unui stat a carui cetatean suntem indiferent unde ne aflam pe acest pamant.