Tristete
Hristos s-a Inaltat!In loc sa ma bucur de sarbatoarea mare care a fost pentru noi fratii crestini-ortodocsi ma intristez.De ce fratii mei atita lupta ,cind bunul nostru Mintuitor s-a rastignit pentru noi?Noi ce facem acum ,aruncam margaritarele la porci.Adica credinta noastra ortodoxa?Locuiesc de atita timp in tara catolica ,dar nu mi-a venit nicodata gindul sa ma lepad de credinta mea cea in care am fost botezata.Si cind sunt intrebata de italieni ce religie am cu bucurie strig ORTODOXA .Chiar au incercat la scoala sa il oblige pe fiul meu sa faca religia catolica ,clar am spus nu.Si vad acum frati de ai mei ca se lupta cu fratele Cristi pentru ce?Voi care va luptati asa de dur nu sunteti ortodocsi?Ce v-a facut credinta noastra stramoseasca de v-ati suparat atit de tare si dati de pamint cu fratele nostru.In loc sa va bucurati si sa strigati in gura mare ca sunteti ortodocsi.La noi in parohie au venit frati catolici care au cerut sa se boteze ortodocsi ,multe romince s-au castorit pe aici si au facut si copii pe care i-au botezat ortodocsi.Am aflat de curind ,ca in Africa sunt doua milioane de ortodocsi si chiar am vazut un reportaj de acolo ,cred ca Kenya sau Nigeria nu sunt sigura acum ,in care negrii se botezau ortodocsi ,chiar am vazut preoti negri care erau ortodocsi si oficiau Liturghia ortodoxa.Si exemple mai sunt.Bucuria si pacea pe care am simtit-o in biserica noastra nu am simtit-o in nici o alta biserica de alta confesiune.Parerea mea ca un adevarat crestin -ortodox nu are astfel de indoieli si sa judece biserica ortodaxa in asa maniera.Pina la urma ce vad eu pe forumul nostru in acest moment putini mai suntem care intr-adevar mai simtim ortodoxia.Nu mai vorbesc de judecata ,ca ne judecam unii pe altii si nu ne gindim cind vom ajunge in fata Judecatorului ,nu v-a mai putea sa ne judece pentru ca noi ne-am judecat inainte.Si ce este trist pentru mine ca vad ca o parte din fratii ramasi in tara noastra draga si pe deasupra si ORTODOXA au ajuns sa se indoiasca de credinta lor.Atunci ce sa mai vorbesc de noi astilalati care suntem peste mari si tari?Eu nici nu ma gindesc sa imi schimb vreodata religia in care am fost botezata.Ba dincontra de la zi la zi simt cum imi creste dorinta de-a fi ortodoxa pina la capat.Am sa marturisesc cuvintul lui Hristos permanent oriunde ma voi afla.Asa ca acesta lupta pe care ati iscat-o impotriva fratelui nostru e gresita si faceti un pacat mare.In speranta ca nu veti da cu mine de pamint ,va rog fratii mei sa ma iertati.Si ma rog bunului Dumnezeu sa va dea multa minte si intelepciune sa luati deciziile cele mai corecte.Pace,sanatate si liniste sufleteasca va doresc.Domnul sa va aiba in paza Lui.Doamne Ajuta!
|