Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 03.06.2011, 21:07:10
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Referitor la ce spuneti, cu incalcarea jurisdictiei.
Spuneti de fapt urmatorul lucru: toti greseau, numai unii papi, care pretindeau o astfel de jurisdictie universala nu greseau.
Presupun insa ca stiti vorba aia romaneasca: cand unul iti spune ca esti beat il ignori, cand 2 sau 3 iti spun acelasi lucru, te duci si te culci.
Bogdan, cu unii catolici se poate discuta, cu unii nu. De exemplu de fiecare data dl. Erethorn contrazice orice, chiar daca scrie ceva negru pe alb nu o sa spuna niciodata ca e asa cum scrie acolo. Mi s-a intamplat de fiecare data.
Apoi incepe sa folosesca si cuvinte mai dure. S-a convertit de putin timp de la ortodoxie la catolicism.
Uite, de exemplu aici chiar daca i-as arata catehismul catolic http://www.catehism.ro/cb_Lectia12.htm unde scrie ca papa este capul Bisericii: "că Papa, capul Bisericii, este infailibil când învață ex cathedra, adică în poziție de succesor al Sf Petru, vicarul lui Cristos." tot o sa ma acuze ca nu stiu, ca mint si ce mai spune el de obicei. Iar la urmatorul subiect se repeta aceeasi poveste. Cam asa s-a intamplat de sase luni de cand am intrat pe forum.

Dar poate tu ai sanse mai mari, am si eu defectele mele.