Citat:
În prealabil postat de bogdan81
Referitor la ce spuneti, cu incalcarea jurisdictiei.
Spuneti de fapt urmatorul lucru: toti greseau, numai unii papi, care pretindeau o astfel de jurisdictie universala nu greseau.
Presupun insa ca stiti vorba aia romaneasca: cand unul iti spune ca esti beat il ignori, cand 2 sau 3 iti spun acelasi lucru, te duci si te culci.
|
Bogdan, cu unii catolici se poate discuta, cu unii nu. De exemplu de fiecare data dl. Erethorn contrazice orice, chiar daca scrie ceva negru pe alb nu o sa spuna niciodata ca e asa cum scrie acolo. Mi s-a intamplat de fiecare data.
Apoi incepe sa folosesca si cuvinte mai dure. S-a convertit de putin timp de la ortodoxie la catolicism.
Uite, de exemplu aici chiar daca i-as arata catehismul catolic
http://www.catehism.ro/cb_Lectia12.htm unde scrie ca papa este capul Bisericii: "
că Papa, capul Bisericii, este infailibil când învață ex cathedra, adică în poziție de succesor al Sf Petru, vicarul lui Cristos." tot o sa ma acuze ca nu stiu, ca mint si ce mai spune el de obicei. Iar la urmatorul subiect se repeta aceeasi poveste. Cam asa s-a intamplat de sase luni de cand am intrat pe forum.
Dar poate tu ai sanse mai mari, am si eu defectele mele.