View Single Post
Vechi 01.06.2011, 01:21:18
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Dacă vorbim de rugăciunile specifice ritului latin: neîntrecută în frumusețe și răscolitoare în felul formulării mi se pare Anaforaua Liturghiei Tridentine, când preotul Îl imploră pe Dumnezeu astfel:

P: Ridică, Părinte Atotputernic și etern, acestă imaculată ostie, pe care eu, nedemnul Tău servitor, o ofer Ție, Dumnezeul Meu viu și adevărat, pentru nenumăratele mele păcate, supărari și neglijențe, pentru toți cei prezenți si pentru toți credincioșii creștini vii și morti;
Primește aceasta pentru mine și pentru ei, pentru a fi salvați și conduși spre viața eternă. Amin.

P. Dumnezeule, care ai fondat în mod minunat demnitatea substanței umane și ai reformat-o într-un mod și mai minunat: dă-ne nouă, prin misterul acestei ape și al acestui vin, să participăm la divinitatea celui care a binevoit să participe la umanitatea noastră, Isus Christos, Fiul Tău, Domnul nostru, Care împreună cu Tatăl trăiește și domnește de-a lungul timpurilor, secol după secol.

P. Îți oferim Ție, Doamne, cupa salvării noastre, implorând clemența Ta; fie ca ea, asemenea suavității unui parfum, să se ridice până la fața maiestății Tale pentru salvarea noastră și a lumii întregi.

P. În spiritul umilinței și cu sufletul plin de teamă o ridicăm spre Tine, Doamne; fie ca în acesta zi, sacrificiul nostru să găseasca grație în fața Ta pentru a-ți plăcea Ție, Doamne Dumnezeule.

P. Vino, sfințitor etern Dumnezeu, și binecuvântează acest sacrificiu pregătit în numele Tău sfânt.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote