View Single Post
Vechi 01.06.2011, 00:29:29
Mihail_id Mihail_id is offline
Junior Member

Data înregistrării: 31.05.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit o intrebare grea cu un raspuns complicat ...

Nu cred ca sunt in stare sa formulez eu un raspuns insa va voi povesti ceva ...

Fratele meu este ieromonah (pentru cei ce nu cunosc cuvantul este de fapt calugar si preot). Din cand in cand, pentru ca are se implica foarte mult in social, unii credinciosi ii mai imprumuta cate o masina pentru a facilita organizarea evenimentelor respective. Aceasta mi-a permis sa vad ca oamenii comenteaza la orice masina, indiferent cum arata. Nu conteaza ca este suv, microbuz sau berlina, comentariile si rautatile pe care le indura fratele meu sunt aceleasi. "Uite popa ce masina si-a tras!" "Baaaa! Nu va mai ajung banii !!" Si lista ar fi destul de lunga dar din respect si pudoare prefer sa ma opresc aici.
Initial am crezut ca este un fel de inertie pentru ca asa cum bine remarca cineva aici, unii preoti, au tendinta de a-si cumpara masini care smintesc pe cei din jur. Totusi, am renuntat la aceasta ipoteza pentru ca din nefericire comentariile hulitoare nu au incetat nici macar cand masina era plina ochi cu conserve sau cand microbuzul transporta batrani sau nici macar atunci cand din masina se distribuiau alimente oamenilor sarmani fara locuinta.
Asadar intreb retoric:
Gura lumii este criteriul dupa care raspundem la intrebare?!
Cu siguranta nu.
Cred ca raspunsul se afla in inima fiecaruia pentru ca fiecare stie foarte bine cat se poate intinde, evident, tinand cont de necesitatile sale reale si de mantuirea sa.
Reply With Quote