View Single Post
Vechi 31.05.2011, 14:58:14
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Preotii spovedesc inainte de slujba. Si daca vine vremea sa inceapa Sfanta Liturghie, slujeste alt preot, primul ramanand sa spovedeasca toti enoriasii.
Iar Impartasania, se face exact in momentul in care trebuie facuta.Si se impartasesc si cei spovediti sambata dupamasa si cei spovediti duminica dimineata.Nu inteleg nelinistea ta?:-)
Preotul, fiindca este preot, trebuie sa slujeasca Sf. Liturghie in fiecare duminica. Ascultatul spovedaniilor nu este substitut pentru Sf. Jertfa. In Suceava cel putin episcopul a interzis (stiu ca la un moment dat erau anunturi la pangarul bisericilor) spovedania duminica dimineata. Stiu ca inca se mai practica pe ici pe colo, dar pentru cazuri rare si urgente, nu in masa cum era acum vreo 10 ani. Oamenii au impresia ca asa e bine, termini si cu spovedania si cu impartasania inante de Pasti intr-o ora acolo, cat stai la biserica. Sa faci efortul sa vii sambata dupa-amiaza? Eh...\

Citat:
Sesizez o unda de dispret?!Sau mi se pare?:-)
Nu, dar exact in cazuri din astea teologia catolica mai exacta asupra pacatului, adica impartirea pacatelor in mortale, care te despart de Biserica, si, bine-inteles, te opresc de la impartasanie pana ce te spovedesti, si pacate veniale, care te ranesc, dar nu te despart de Biserica, sunt iertate cu Sf. Impartasanie, este un lucru folositor...dar in fine, sa nu fac propaganda, ca se supara unul si altul...