Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 31.05.2011, 09:12:12
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Eu nu ma aflu in nici o situatie ingrata. Eu arat doar ca nici rasaritul, si nici macar apusul la inceput nu l-a privit pe papa ca avand un primat de drept divin, daramite infailibilitate.

Poate dumneavoastra personal nu, dar parerea dominanta aici pe forum (a se vedea domnul Catalin2) este ca nici un Sfant Parinte, nici un Sfant ortodox in general, n-a sustinut niciodata innici un fel sau n-a aprobat primatul papal sau primatul petrin. Eu am adus citatele din Omilia 88 a Sfantului Ioan Gura de Aur dupa ce un alt interlocutor ortodox a sustinut sus si tare ca in viziunea Sfintilor Parinti Apostolii erau perfect egali si ca nici unul nu a avut vreun soi de superioritate.

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Dumneavoastra insa, si altii, interpretati in mod gresit aceste laude ca sustinand primatul de drept divin.
Nu, domnule, noi nu ne intemeiem pozitia pe aceste laude, ci pe cuvintele Mantuitorului, precum si pe realitatea istorica care arata ca la Roma s-a apelat din Est de cate ori s-au ridicat probleme spinoase.

Iata un studiu care arata care este raportul dintre autoritatea conciliara si autoritatea papala in privinta dogmelor: http://www.catholic.com/thisrock/1997/9706eaw.asp